Sant Cugat seguirà atenent les famílies amb necessitats

L'Ajuntament assegura que atén 132 famílies santcugatenques amb mancances bàsiques

L'Ajuntament de Sant Cugat continuarà atenent les necessitats de les famílies santcugatenques més vulnerables tot i que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat la llei de pobresa energètica, després d'haver acceptat a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol. Aquest 6 de maig, representants del món local s'han concentrat davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona per mostrar el rebuig a l'actuació de l'executiu central.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, també hi ha participat i ha lliurat a la Delegació del Govern la informació de les 132 famílies santcugatenques que reben suport dels serveis socials de l'Ajuntament. "L’objectiu és fer evident que amb la suspensió d’aquesta llei s’està impedint el respecte als drets bàsics de la ciutadania. Aquests expedients són l’exemple del que veníem fent i seguirem fent com és atendre la població amb necessitats socials. És la nostra obligació", ha argumentat Conesa. Cal apuntar, però, que no totes aquestes ajudes estan vinculades amb els articles suspesos pel Tribunal Constitucional.

La màxima representant política de Sant Cugat ha lamentat que el recurs presentat pel Govern davant del Tribunal Constitucional deixi sense eines els municipis davant la lluita contra les emergències socials. Per Conesa, “és una vulneració dels drets bàsics de les persones i els ajuntaments som i hem fet una tasca de contenció de l’emergència social”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem