Sant Cugat tindrà tres representants a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Són els tres regidors de CiU, Carles Brugarolas, Damià Calvet i Esther Salat

El 23 de juliol es va constituir la nova Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a aquest mandat, que estarà presidida per Ada Colau, i que comptarà amb la presència de tres representants de l’Ajuntament. I és que Sant Cugat, que és un dels 36 municipis que formen l’AMB, participa dels òrgans de govern d’aquest organisme supramunicipal.

Els representants sanctugatencs que participaran durant els propers quatre anys al Consell Metropolità de l’AMB són Esther Salat, d'Unió; Damià Calvet, de Convergència Democràtica i Carles Brugarolas, ex d'Unió Democràtica.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, li ha cedit el seu lloc a Carles Brugarolas, ja que considera que s'haurà de concentrar en els càrrecs d'alcaldessa i de presidenta de la Diputació.

L'Àrea Metropolitana

L'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) és una administració pública que té competències en els àmbits de la cohesió social, la planificació territorial i l'urbanisme, la mobilitat, el transport, la gestió de residus, l'abastament d'aigua, la protecció del medi ambient, l'habitatge social, les infraestructures i la promoció econòmica del territori metropolità. El govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'articula a través de diferents òrgans integrats pels alcaldes i regidors dels 36 municipis metropolitans.

Un d'ells és el Consell Metropolità, format per 90 consellers i conselleres, que és el màxim òrgan de govern de l'AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d'un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. És on hi ha els tres de Sant Cugat.

El govern de l'AMB estarà encapçalat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, gràcies a l'acord entre Entesa, PSC i ERC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem