Sant Cugat vetlla pels drets morals i laborals de les persones amb nanisme

L'Ajuntament ha arribat a una sèrie d'acords entre els quals es compromet a no contractar espectacles que denigrin a les persones amb nanisme i contribuir a la seva inserció laboral

La Junta de Portaveus ha adoptat un seguit d'acords per vetllar per la integritat moral i laboral de les persones que pateixen acondroplàsia. Aquesta malaltia, també coneguda com a nanisme, afecta especialment al creixement dels ossos. La proposta va ser posada sobre la taula per Junts per Sant Cugat.

Més info: Junts defensa el manteniment de zones verdes en el disseny de les noves urbanitzacions

El Ple municipal de Sant Cugat s'ha compromès a no contractar espectacles per la seva exhibició que denigrin a les persones amb nanisme ni autoritzar la gestió quan vingui de tercers; avisar als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en cas què se celebri alguna activitat que vulneri els seus drets; instar a desplegar plans i estratègies de formació i inserció laborals perquè les persones amb acondroplàsia puguin accedir a una feina digna; i motivar a les administracions públiques a desenvolupar eines per donar a conèixer la malaltia i la situació dels que la pateixen.

A Espanya encara hi ha espectacles que denigren els seus drets fonamentals, oferint-los treballs humiliants basant-se en la seva condició i com a única alternativa. D'aquesta manera, s'incompleix la normativa europea i es vulnera l'Estratègia Europea sobre Discapacitat (2010-2020), l'Acta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, el Tractat de la Unió Europea o la Directiva 2000/78/CE del Consell, de 27 de novembre, relativa a l'establiment d'un marc general per a la igualtat de tracte a l'ocupació.

El plenari també traslladarà l'acord a la mesa del Parlament, a tots els grups parlamentaris, a les Diputacions i Consells Comarcals, als ajuntaments de la demarcació de Barcelona, a la fiscalia i a les entitats que defensen els drets de les persones amb acondroplàsia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem