Junts defensa el manteniment de zones verdes en el disseny de les noves urbanitzacions

En el pròxim ple municipal, Junts per Sant Cugat presentarà dues mocions: una relacionada amb el medi ambient i l'altre amb el transport

Junts per Sant Cugat presentarà una moció en el ple municipal del 20 de febrer per defensar el manteniment de l’índex d’arbrat per habitant a les noves propostes d'urbanització, com Ca n'Ametller. També presentarà una moció on demanarà a l'Autoritat Metropolitana de Transport que torni a aplicar una bonificació a la T-Casual, una de les més utilitzades pels santcugatencs.

Mantenir i preservar el verd de Sant Cugat

Al llarg de tres dècades, Sant Cugat ha aconseguit ser una ciutat amb un entorn molt boscós i una relació d'arbres per habitant molt lloable i beneficiosa per la població. D'aquesta manera, Junts planteja una "proposta de continuïtat respecte al model de ciutat que s'ha fet els darrers anys", segons ha explicat el regidor Albert Salarich.

Així doncs, la intenció d'aquesta moció local és que les grans zones de nova urbanització, com Ca n'Ametller, tinguin aquesta visió de manteniment i preservació del verd a Sant Cugat i puguin replicar-la en el seu desenvolupament.

Més info: Sant Cugat comença a dibuixar el nou barri de Ca n'Ametller

Bonificació de la T-Casual

El partit també presentarà una moció perquè la T-Casual recuperi la bonificació que tenia abans de començar l'any, ja que es tracta de la targeta més utilitzada de tots els títols de transport. D'aquesta manera, s'afavoriria la utilització del transport públic i seria una ajuda econòmica. Així doncs, Junts fa una crida a l'Autoritat del Transport Metropolità perquè no s'oblidi d'aquesta targeta i la subvencioni igual que fa amb la resta de títols.

Declaracions institucionals

Junts per Sant Cugat presentarà dues propostes a la junta de portaveus perquè l'Ajuntament emeti declaracions institucionals. Per una banda, des del partit volen defensar i dignificar els drets de les persones amb acondroplàsia o nanisme, una malaltia que afecta al creixement dels ossos, presenten dificultats per entrar al món laboral. La regidora de Junts, Núria Fernàndez, ha declarat, amb relació a les condicions de treball i realitat que pateixen els afectats amb aquesta malaltia: "Volem donar visibilitat a aquest tipus d'injustícies i a aquestes misèries socials i anar canviant realitats de treball i d'oci".

Per una altra banda, la formació vol donar suport al pacte per la pau entre Rússia i Ucraïna que han signat diferents entitats de la ciutat. La Xarxa Solidària, la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat sortiran al carrer per manifestar el seu desacord amb la guerra el dijous 23 de febrer a les 19 h davant l'Ajuntament. Juntament amb l'acte, també han presentat un manifest en defensa per la pau perquè esdevingui declaració institucional, document que Junts per Sant Cugat també portarà a la junta de portaveus.

Més info: Sant Cugat vol fer sentir la seva veu contra la guerra i per la pau

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem