Sant Cugat vol acollir l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial

Ara una Comissió elaborarà un dictamen per acordar la ubicació entre totes les candidatures presentades

L’Ajuntament ha presentat candidatura al govern de l’estat per tal que Sant Cugat aculli la seu de la futura Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). La candidatura santcugatenca compta amb el suport de la Generalitat i del teixit empresarial de Sant Cugat. A més, l’Ajuntament també està treballant per incorporar el suport de la Diputació de Barcelona, AMB, la UAB, ESADE, o la UPC, entre d’altres. Fa uns dies, Ciutadans va demanar que Sant Cugat es postulés per acollir aquesta agència.

Una vegada ja ha estat presentada i acceptada la candidatura santcugatenca, una Comisió consultiva presidida per la ministra de Política Territorial elaborarà un dictamen per tal que el Consell de Ministres acordi la ubicació d’aquest organisme entre totes les candidatures presentades. El procés per escollir la nova seu va començar el 13 de setembre i es preveu que en un termini màxim de 6 mesos pugui estar resolt. Això significa que s'espera saber quina ciutat ha estat escollida el març de 2023.

La candidatura santcugatenca ha posat en valor l’entorn de la ciutat, els centres de transferència de coneixement i les empreses tecnològiques que es troben a Sant Cugat. A més, recentment, el municipi ha estat nomenat Ciutat de la Ciència i Innovació en reconeixement a l'aposta en I+D+I

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, ha remarcat que aquesta seria "una oportunitat molt important per reforçar el nostre perfil innovador i tecnològic”. 

Què és l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial?

L'AESIA és l’organisme que s’encarregarà d’assegurar el compliment de la regulació europea en matèria d'Intel·ligència Artificial (IA) i de supervisar la seva correcta interpretació. Pretén sensibilitzar sobre l'impacte de la Intel·ligència Artificial a la societat, per "generar confiança en l'ús respectuós i garantista d'aquesta tecnologia". L'Agència té com a missió principal minimitzar els riscos de la IA en la seguretat, la intimitat i la salut de les persones, així com la resta de drets fonamentals. També buscarà generar un ecosistema empresarial i d’investigació en aquest àmbit.

Així, l'agència s'emmarca en l'Agenda Espanya Digital 2026, a l'Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial i en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, on s'assenten polítiques palanca que donen desenvolupament a una agenda d'inversions i reformes estructurals per assolir quatre objectius transversals: avançar cap a un estat més verd, més digital, més cohesionat social i territorialment, i més igualitari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem