Sant Cugat vol derogar la normativa d'estabilitat pressupostària

La moció, aprovada per unanimitat, vol poder utilitzar el romanent de l'Ajuntament per fer front a la crisi de la COVID-19

El grup municipal de Junts per Sant Cugat ha proposat, durant el ple municipal de setembre que s'ha celebrat el dilluns 21 de setembre, una moció a favor de la suficiència financera dels ens locals amb l'objectiu de poder utilitzar el romanent de l'Ajuntament per fer front a la crisi causada per la COVID-19, una la moció que ha estat aprovada unànimement per a tots els regidors.

La formació santcugatenca considera que la COVID-19 ha deixat palès la dificultat de molts estaments de la societat per fer front a l'actual crisi econòmica i que els Ajuntaments, com a administracions més pròximes a la ciutadania, no compten amb les eines necessàries per poder assumir les solucions de futur amb garanties.

Així ho explica Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat: "Els ens locals hem acumulat uns volums de tresoreria incomprensibles a causa la normativa d'estabilitat pressupostària. Per això, volem instar que el Govern d'Espanya flexibilitzi aquesta normativa per conjuntures com les d'aquest moment, unes mesures coherents amb l'ortodòxia econòmica. Qualsevol administració ha de tenir la possibilitat de poder estar en dèficit i més en l'actual situació".

És per això, que Junts per Sant Cugat sol·licita "emplaçar el Govern de l'Estat Espanyol a flexibilitzar la regla de despesa per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la present crisi".

D'altra banda, la formació santcugatenca demana "reclamar al Govern de l'Estat que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l'any 2019 i dels romanents acumulats per a destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats locals".

A més, amb aquesta moció el grup vol "instar al Govern de la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari incondicionat per als ens locals, un fons dotat amb un mínim de 150 milions d'euros l'any, amb l'objectiu de donar resposta a les mesures necessàries per reactivar les economies locals i atendre les noves necessitats socials que ha generat la pandèmia".

D'aquesta manera, Ciutadans ha donat suport a la moció afegint que els diners "on millor estan és a la butxaca dels ciutadans". Finalment, tot i el vot a favor de l'equip de govern, per a Pere Soler, tinent alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Els Ajuntaments estan obligats a complir aquest equilibri pressupostari. Amb les xifres de Sant Cugat, no hi ha cap sentit que ens podem adherir a aquesta iniciativa, però creiem que s'ha de derogar aquest equilibri pressupostari i que els ajuntaments no tinguin dificultats per disposar dels seus propis romanents".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem