Okupació, modificacions pressupostàries, mobilitat o energia pública: així ha anat el ple

El Ple Municipal ha debatut sobre aquests temes en la sessió del mes de setembre

L'Ajuntament de Sant Cugat ha celebrat el dilluns, 21 de setembre, el primer ple municipal del curs, després de les vacances d'estiu. Un ple municipal en el qual s'han presentat quatre mocions -una de les quals institucional, i s'han debatut aspectes de modificacions pressupostàries, de mobilitat o d'habitatge i okupació. 

Cal destacar que també s'ha llegit una Declaració Institucional a través de la qual Sant Cugat ha recordat les 6 persones santcugatenques que van patir l'holocaust nazi, i s'ha compromès a homenatjar-les amb diferents accions.

Més info: Sant Cugat recorda els santcugatencs víctimes del nazisme i els homenatjarà

Les mocions

Durant el ple municipal del mes de setembre s'han debatut tres mocions, però abans se n'ha aprovat una d'institucional, proposada per Junts per Sant Cugat, per tal de convocar aviat la Taula de Mobilitat, amb l'objectiu de treballar en el nou Pla de Mobilitat, anunciat pel Govern en el marc del seu Pla de Mandat.

Més info: Sant Cugat convocarà la Taula de Mobilitat

Fa uns dies era notícia una proposta del Govern espanyol per tal que els ajuntaments no utilitzessin el romanent en el marc de les mesures contra la Covid-19. El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat una moció, no sense debat, contra la normativa d'estabilitat pressupostària. La moció, presentada per Ciutadans, s'ha aprovat per unanimitat, però amb força controvèrsia.

Posteriorment s'ha descartat una nova moció presentada per Ciutadans, que preveia l'elaboració d'un pla municipal contra l'okupació il·legal. Una moció que ha generat tensió ideològica vers la temàtica de l'habitatge entre els partits, i que ha obligat al fet que els tres partits del Govern hagin volgut exposar la seva posició per separat. Aquesta moció s'ha votat amb els punts per separat, a proposta de Junts per Sant Cugat, que ha votat favorablement en tots ells, exceptuant el 5è. PSC, CUP i ERC-MES hi han votat en contra.

Més info: Sant Cugat vol derogar la normativa d'estabilitat pressupostària

Més info: Rebutjada una moció de Ciutadans en contra de l'okupació il·legal

L'última moció, també presentada per Ciutadans, ha servit perquè el consistori rebutgi el transfuguisme, i el consideri una pràctica de corrupció política que dinamita l'estabilitat democràtica.

Modificacions pressupostàries i energia pública

A banda de debatre les mocions, durant el ple municipal del mes de setembre s'han aprovat algunes modificacions pressupostàries. D'una banda, l'Ajuntament, a petició de l'Agència Catalana de l'Aigua, ha hagut d'anul·lar la partida destinada a la construcció de la coberta de la pista esportiva de Mas Gener

Més info: Descartat el cobriment de la pista esportiva de Mas Gener

En l'àmbit d'urbanisme, també s'ha explicat que la Generalitat de Catalunya ha suspès la supressió de la reserva viària entre Volpelleres i el Parc Central, que preveia la construcció d'una carretera que creuava l'avinguda de Rius i Taulet, que va impulsar l'Ajuntament de Sant Cugat al 2019. 

A més, el Ple Municipal s'ha compromès també a treballar per caminar cap a la gestió pública de l'energia.

Més info: En dubte l'eliminació de la reserva viària entre Volpelleres i el Parc Central

Més info: Sant Cugat aposta per la gestió pública de l'energia

Cal destacar que s'ha celebrat l'Audiència Pública, perquè cap ciutadà ha sol·licitud fer cap pregunta ni prec.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem