Sant Cugat vol millorar les ombres en els patis de les escoles públiques

La proposta vol garantir també una climatització sostenible de les aules, espais comuns i polivalents dels centres educatius i les llars d'infants que resten per climatitzar

Sant Cugat vol millorar l'ombra als patis de les escoles públiques i climatitzar aules, espais comuns i polivalents dels centres, amb una moció institucional a instàncies d'En Comú Podem en el ple municipal del dilluns 24 de juliol. L'objectiu d'aquesta moció és elaborar el pla abans que acabi el primer trimestre de 2024, amb la intenció que l'estiu vinent les escoles locals siguin refugis climàtics.

Més info: 9 escoles públiques de Sant Cugat denuncien les afectacions per la "falta d'ombres"

Aquesta moció es nodreix de l'informe Ombres per les Escoles que han elaborat 9 Associacions de Famílies i Alumnat (AFA) de 9 escoles públiques de Sant Cugat: Ciutat d'Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d'Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, L'Olivera, Pi d'en Xandri i Turó Can Mates. Segons l'informe, menys d'un 20% de l'espai lliure escolar té ombra i aquest és un dèficit al qual la moció fixa un termini màxim d'un any per fer-li front, amb el propòsit d'evitar la radiació solar entre les 12 del matí i les 4 de la tarda, sobretot en els mesos compresos entre maig i octubre.

La moció preveu "elaborar un pla municipal de millora de les ombres en els patis de les escoles públiques per tal de garantir que la infància de Sant Cugat pugui gaudir d'uns espais lliures a les seves escoles amb ombra que garanteixin la seva salut". A més, durant s'elabori el pla, Sant Cugat es compromet a pendre "les mesures urgents i temporals per tal de garantir la salut dels infants durant l'impàs que suposi l'elaboració i execució del pla de millora de les ombres a les escoles públiques". D'altra banda, es vol garantir "una climatització sostenible de les aules, espais comuns i polivalents dels centres educatius i les llars d'infants que resten per climatitzar".

Amb tot, durant els mesos compresos entre maig i octubre, a la majoria d'escoles se sobrepassen les temperatures regulades pel Reial decret 486/1997 que indica que la temperatura ha d'estar compresa entre els 17 i 27 °C. Perquè això es compleixi, la moció estableix l'elaboració d'un pla municipal "en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, compartint recursos i corresponsabilitzant-se econòmicament" perquè les escoles públiques disposin d'espais lliures que garanteixin la salut de la infància de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem