Sant Cugat vol transferir els costos de les franges de protecció civil

L'Ajuntament considera que el cost de les mesures de protecció civil de mercaderies perilloses l'hauria d'assumir "aquells que el generen"

Sant Cugat demana que el cost de les franges de protecció civil de mercaderies perilloses l'assumeixi "aquells que el generen". A través d'una moció institucional original de Junts, el ple ha aprovat demanar la modificació de la llei de protecció civil de Catalunya per tal d'obligar els titulars de les infraestructures i els responsables de la fabricació i comercialització d'aquest tipus de mercaderies a efectuar a càrrec seu "les inversions necessàries" que facin viable un ús "raonable" del sòl afectat per les franges de protecció. 

CONSULTA LA MOCIÓ INSTITUCIONAL SOBRE LES FRANGES DE PROTECCIÓ CIVIL

La moció també proposa promoure decisions en aquest sentit a totes les instàncies públiques, institucionals i privades atès "el gran nombre de municipis afectats, així com la previsible grandària de particulars també afectats". 

En la presentació que Junts va fer de la moció, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, va apuntar que la normativa actual genera "pèrdues multimilionàries" en el valor dels terrenys afectats per les franges de protecció, sobretot per la "fortíssima devaluació del sòl". Brugarolas va posar d'exemple una parcel·la al carrer de Victor Hugo que l'Ajuntament s'està "empassant" per la seva proximitat a l'AP-7 i a la via de Renfe i la problemàtica per trobar una ubicació per a l'escola La Mirada. De fet, la ubicació original del centre es va descartar per un informe desfavorable de Protecció Civil.

Més info: L'Ajuntament explora tornar la Mirada a la ubicació inicial i es troba amb Protecció Civil

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem