El santcugatenc detingut en la protesta contra la sentència de l'1-0 ja té data pel judici

La Fiscalia demana un any de llibertat vigilada pel Guillem, el jove de taronja que va ser detingut mentre seia a terra en una concentració a Via Laietana

El Guillem, el jove santcugatenc detingut durant les protestes contra la sentència de l'1-0, serà jutjat el dimecres 14 d'abril acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat amb instrument perillós. El Guillem, que duia un jersei taronja i les imatges de la seva detenció es van viralitzar, va ser detingut per diversos agents de la Policia Nacional quan estava sentat al terra durant la concentració a Via Laietana del 18 d'octubre de 2019. La Fiscalia li demana un any de llibertat vigilada i una ordre d'allunyament de quaranta dies de Via Laietana.

Més info: Demanen un any de llibertat vigilada pel jove santcugatenc detingut durant la vaga general

La càrrega policial va generar molta polèmica per la força utilitzada pels agents, especialment amb el Guillem, a qui se li van tirar a sobre diversos policies tot i estar assegut a terra. Des d'Alerta Solidària han denunciat reiteradament que el jove va ser "maltractat" per la Policia Nacional. "Agafen un jove que vesteix de taronja, se li tiren a sobre entre molts, el peguen, l'emmanillen i el detenen. Bufetades, insults i humiliacions durant 24 hores", va denunciar el grup de suport que es va crear.

El ministeri fiscal fa seva l'acusació de la Policia Nacional, que va assegurar que el Guillem estava arrencant llambordes i llençant-les contra els agents, tot i que no hi ha cap imatge que ho demostri i que el jove ho ha negat reiteradament.

"Aquest dimecres jutgen el Guillem, però podria ser qualsevol de nosaltres, a qualsevol de les joves que malgrat la repressió seguirem mobilitzant-nos, sortint al carrer, fent-lo trontollar, decidides a lluitar pels drets de tantes i a defensar-nos plegades", reinvidiquen des d'Alerta Solidària, el col·lectiu d'advocats que porta la seva defensa.

Amb tot, han convocat una manifestació pel dimecres a les 11.30 a la Ciutat de la Justícia. Juntament amb el Guillem, seran jutjats altres detinguts d'aquella jornada.

comunicat guillem absolucio jutjat taronja

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem