La santcugatenca Diana Riba tornarà a ser eurodiputada

La candidatura d'ARA Repúbliques ha aconseguit tres representants, entre ells Riba

La santcugatenca Diana Riba (ERC) tornarà a ser eurodiputada en aquesta nova legislatura del Parlament Europeu. La candidatura d'ARA Repúbliques, que inclou ERC, ha aconseguit tres representants, entre ells Riba, que era la cap de llista. A Sant Cugat, la llista d'Esquerra ha obtingut el 4 lloc amb 4.989 vots. 

Més info: Junts guanya les eleccions al Parlament Europeu a Sant Cugat

"Serà un mandat molt difícil, on l'ascens de l'extrema dreta pot marcar el futur d'Europa. Cal seguir lluitant perquè a Catalunya i a Europa ens necessiten més que mai", ha destacat Diana Riba, que ha afegit: "Serà el moment de seguir enfortint aliances amb la resta de nacions sense estat i els principals partits progressistes i ecologistes de tot Europa".

Diana Riba és pedagoga, activista pels drets civils i política catalana. En l'última legislatura europea ha sigut diputada del Grup d'Els Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu en representació d'Esquerra Republicana de Catalunya. Riba és la dona de l'exconseller Raül Romeva i va decidir entrar en política per lluitar contra la repressió, tal com ha explicat ella mateixa en diverses ocasions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem