El Síndic de Greuges demana una millor resposta de l'EMD de Valldoreix

La Sindicatura de Greuges ha presentat l'informe de 2020 a Valldoreix i ha denunciat la falta de celeritat en les respostes del govern

El Síndic de Greuges ha presentat el dijous 16 de desembre l'informe de la seva activitat a Valldoreix durant el 2020. L'objectiu és explicar les actuacions que s'han dut a terme i fer una valoració del govern actual, que han considerat que no està donant suficient resposta. La presentació, que s'ha dut a terme a l'EMD de Valldoreix, s'havia hagut d'ajornar a causa de les restriccions per pandèmia.

Durant el 2020 el Síndic ha tramitat set expedients de queixa de persones de Valldoreix. D'aquests, un ha estat dirigit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, quatre han estat dirigits a l'Ajuntament de Sant Cugat i dos a l'EMD de Valldoreix.

Els ciutadans que s'adrecen a la institució del síndic per presentar queixes referents a l'administració de l'EMD són pocs, i la Sindicatura creu que pot ser degut al desconeixement de la institució o perquè realment hi ha pocs conflictes entre l'administració i els veïns de Valldoreix. "Demanem que el servei sigui més conegut", ha explicat Ramon Palacio, síndic de Sant Cugat. S'ha proposat fer una reunió per a donar a conèixer la institució a la ciutadania.

Fins ara, explica l'informe, "sempre havíem obtingut les respostes en terminis raonables, però hem constatat que darrerament no es respon amb la celeritat correcta i ens veiem obligats a fer reiterades reclamacions de resposta". Encara que aquest informe correspon al 2020, durant el 2021 el Sindicat denuncia que s'ha continuat amb aquesta tendència i "hem hagut de reclamar diverses vegades els nostres expedients".

Per últim, Ramon Palacio ha anunciat que es va jubilar el juny de 2020. Ha denunciat que encara està treballant com a síndic i que porta més d'un any fent la mateixa feina sense la seva pertinent retribució econòmica.

Les queixes del veïnat de Valldoreix

La queixa a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha estat per desacord amb el tribut metropolità, i pel valor cadastral de la finca afectada.

Les queixes dirigides a l'Ajuntament de Sant Cugat han estat relatives a:

  • Un descord amb la sanció imposada per estacionar un vehicle avariat sobre la vorera
  • Un desacord amb la resposta municipal en referència a durada de la instal·lació d'una grua per a la construcció d'un edifici
  • Un desacord amb els terminis per concedir una llicència d'obres i la manca d'informació per part dels tècnics de l'ajuntament de Sant Cugat
  • Un desacord per l'atenció rebuda a l'oficina de la policia municipal

Les queixes dirigides a l'EMD de Valldoreix han estat relatives a:

  • Una reclamació patrimonial derivada d'una caiguda al carrer per estar mullada i gelada la vorera per l'aigua de rec
  • Problemes de pols pel trànsit de vehicles a velocitats inadequades al seu carrer. L'EMD es compromet fins que no s'urbanitzi aquest carrer a continuar fent el manteniment periòdic després d'episodis de pluja, fer el tractament periòdic de fixació del pols després d'episodis sense pluja i a donar pendent transversal quan s'aportin terres perquè els reguerots s'allunyin de la zona de sortida de vehicles

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem