Sis tinències d’alcaldia i sous més baixos al nou govern

Es crea la nova tinència d’alcaldia de bon govern i participació que cau en mans de la CUP i també un comissionat per l’emergència climàtica que recau en ERC-MES

Sant Cugat del Vallès ja té un nou cartipàs. L’alcaldessa, Mireia Ingla, l'ha presentat aquest dimecres, 26 de juny, però no serà fins a la setmana entrant que es celebrarà un ple per aprovar-lo. El nou govern tindrà sis tinències d’alcaldia que cauran en mans de Pere Soler ( PSC), Núria Gibert (CUP), Francesc Duch ( ERC-MES), Esther Madrona (ERC-MES), Elena Vila (PSC) i Lourdes Llorente (CUP).

Com a novetat s’ha creat una tinència d’alcalde de bon govern, transparència i participació que recau en Llorente. Una altra de les novetats d’aquest nou govern és la creació d'un comissionat d’emergència climàtica que estarà en mans d’Alba Gordó d’ERC-MES. També hi haurà una regidoria compartida que serà la de Joventut, entre Gordó i Marco Simarro ( CUP).  El nou cap de gabinet serà Victor Puntas, excap de gabinet de Junqueras a Sant Vicenç dels Horts i exalcalde  i exregidor de Molins de Rei.

Ingla ha destecat quina és la voluntat del nou govern. “Serà un govern on les tres forces polítiques ens hem repartit de forma equitativa les tinències d’alcaldia. N’hi ha dos per cada grup polític. Això demostra que és un govern unitari i coherent i que genera estabilitat en els propers 4 anys”.

A més l’alcaldessa ha destacat la creació de la tinència d’alcaldia de bon govern i de lluita contra la corrupció. També ha afegit que el pla de xoc per l’emergència habitacional serà transversal i també la comunicació. “Hi haurà moltes àrees que compartiran temes relacionats amb l’habitatge”, ha assegurat.

Sobre els sous dels nous membres del govern hi haurà una rebaixa d’un 15% en l’alcaldessa, passant de 79.598'27 a 67.658'53 euros bruts anuals; un 10% als sous dels tinents d’alcalde, passant de 70.003'08 a 63.002'77 euros anuals bruts; i un 5% de reducció per les regidories, passant de 50.442'98 a 47.920'83 euros bruts anuals.També cal destecar la rebaixa de sou d’un 15% a gerència i  un 10% als sous de directors i sostsdirectors àmbits. “ A les retribucions hi haurà una rebaixes del govern i mantindrem intactes les dietes i salaris de l’oposició per dignificar la seva tasca”, ha explicat Ingla.

El còmput global de la retribució de l'equip de govern suma 620.959,97 euros bruts anuals. Tot i la reducció de sous, el còmput global s'incrementa un 19,02% respecte el mandat anterior (521.725,26 euros bruts anuals) ja que abans l'equip de govern estava format per 10 regidors, i l'actual equip de govern està format per 13 regidors.

 

Cartipàs municipal

Cartipàs

 

 

 

 
Comentaris

Destaquem