Sortejats els membres de les meses electorals de les eleccions generals

Tenir vacances contractades abans del 29 de maig és un motiu per no haver d'anar a una mesa

L'Ajuntament de Sant Cugat ha efectuat el sorteig per designar els membres de les meses electorals per les eleccions generals del 23 de juliol. Un ple extraordinari aquest dilluns ha servit per escollir els ciutadans que hauran d'estar en les meses electorals. En els propers dies s’aniran enviant les notificacions a les persones que han estat designades titulars i suplents.

També es publicarà al web municipal aquest mateix divendres 30 de juny un formulari perquè la ciutadania pugui consultar si és titular o suplent. Com a novetat, aquesta vegada el formulari web també informarà a la persona interessada si és reserva (i, per tant, en casos de baixa podria acabar rebent una notificació per ser a una mesa). Els reserves són les persones que hauran de substituir els suplents, si no hi poden anar.

Titulars i suplents de les meses electorals

Al sorteig, com és habitual, es designa:

  • Titulars de mesa (3 membres: president i 2 vocals)
  • Suplents de mesa (2 persones suplents per cada un dels càrrecs de les meses)
  • Reserves (7 persones de reserva en cas que siguin baixa el titular, el primer suplent i el segon suplent)

 
Per tant, per a cada càrrec de mesa (president i 2 vocals) hi ha 10 persones assignades: titular; suplent 1; suplent 2; i 7 reserves.

Motius per no anar a la mesa electoral

Cal recordar que la Junta Electoral Central va dictaminar que tenir vacances contractades abans del 29 de maig serà un argument per no haver d'anar a una mesa electoral. Altres motius són haver estat cridat en tres ocasions en deu anys, tenir més de 65 anys, discapacitat o invalidesa laboral, embaràs de més de sis mesos o de risc o haver de tenir cura d'un fill menor de 8 anys. 

Més info: Tenir vacances reservades abans del 29 de maig et salvarà d'anar a una mesa electoral

Després del sorteig de les meses, cal fer una carta de renúncia a la Junta Electoral Central en un termini de set dies al·legant un dels motius vàlids, adjuntant els documents acreditatius. Un cop s’ha tramitat la carta, la Junta Electoral és qui ha de decidir si l’excusa és vàlida. L’òrgan té cinc dies per resoldre si accepta la renúncia a la mesa o no. 

Vot per correu

65.510 santcugatencs estan crdiats a votar a les eleccions generals del 23 de juliol. Hi haurà 90 meses electorals repartides en 35 col·legis. També es pot consultar per internet el punt de votació.

D'altra banda, fins al 13 de juliol es pot sol·licitar el vot per correu. 

Més info: Com votar per correu a les eleccions generals del 23 de juliol

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem