El govern de Valldoreix s'apuja els sous un 11%

El nou govern de Valldoreix d'ERC, PSC i CUP ha pogut aprovar els salaris amb l'abstenció de Junts

El nou govern de l'EMD Valldoreix, integrat per Valldoreix Plural, ERC, CUP i CUP; s'ha incrementat els sous un 11% respecte el mandat passat. Així, el president i els tres vocals del govern cobraran en total 133.000 euros anuals bruts, mentre que el cost de l'anterior govern de Junts per Valldoreix era de 119.000 euros.

Més info: El nou govern de Sant Cugat de Junts i ERC s'apuja el sou un 17%

Unes noves retribucions que s'han aprovat en una Junta de Veïns Extraordinària celebrada aquest dimarts. El govern, en minoria, ha pogut tirar endavant la proposta gràcies a l'abstenció de Junts. VOX i PP han votat en contra. 

Els nous salaris

El nou president de Valldoreix, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), cobrarà 49.000 euros anuals bruts i serà l'únic membre del govern amb dedicació exclusiva. L'anterior president, Josep Puig, cobrava 32.555 euros, però tenia una dedicació del 75%. 

El nou govern quatripartit tindrà tres vicepresidències: Xavier Humet (CUP), Susanna Casta (PSC) i Ramon Segura (ERC). Cadascun d'ells cobrarà 28.000 euros anuals bruts per una dedicació del 75%. La fins ara vicepresidenta de Junts, Susana Herrada, tenia una dedicació del 100% i cobrava 34.800 euros anuals. Els altres dos vocals de Junts, amb una dedicació del 75%, cobraven 26.100 euros.

Així, el cost del nou govern és de 133.000 euros pels 119.000 euros de l'anterior. 

Carlos Aranguren: "No podem estar d’acord amb una proposta que suposa incrementar la despesa salarial"

"No podem estar d’acord amb una proposta que suposa incrementar la despesa salarial", ha criticat Carlos Aranguren, vocal del Partit Popular. Des de VOX, Pablo Baucells també ha rebutjat la proposta: "Qualsevol notícia que costarà més diners pels veïns de Valldoreix és una mala notícia" de l'oposició.

La retribució de l'oposició

D'altra banda, s'ha estipulat les retribucions que cobraran els vocals de l'oposició. Com a màxim podran cobrar 17.000 euros anuals (fins ara eren 15.761 euros):

  • Assistència als plens: 800 euros la sessió (en el mandat passat eren 900).
  • Assistència a la Junta de Portaveus: 300 euros la essió (en el mandat passat eren 200).
  • Assistència a la Comissió Especial de Comptes o Comissions Informatives: 300 euros la sessió (en el mandat passat eren 200).

 

A més, l'EMD de Valldoreix subvenciona els grups polítics amb representació: Junts (3 vocals), ERC (1), PP (1), CUP (1), PSC (1), VOX (1) i Valldoreix Plural (1). Cada partit cobrarà 1.000 euros anuals fixes i 500 euros extres per cada vocal. És a dir, Junts cobrarà 2.500 euros anuals, mentre que la resta tindran 1.500 euros. 

El nou govern de Valldoreix

El ple extraordinari també ha servit per formalitzar el nou govern de Valldoreix i distribuir les tasques:

  • President, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural): Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació, Recrusos Humans, Relacions Institucionals i Patrimoni Històric.
  • Vicepresident 1r, Ramon Segura (ERC): Hisenda i economia, Obres i serveis urbans, Atenció a les persones, Educació i Esports.
  • Vicepresident 2n, Xavier Humet (CUP): Habitatge, Mobilitat, transports i viabilitat, Emergència climàtica i Medi ambient i Gestió de residus.
  • Vicepresidenta 3a, Susanna Casta (PSC): Cultura, Cicles de vida, Gènere, SAlut, Serveis Socials, Comerç, Participació ciutadana i Benestar animal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem