Suspesa l'adjudicació del servei d'atenció domiciliària pel recurs de la patronal

La patronal es va oposar a la incorporació de clàusules socials, com l'increment salarial de les treballadores

L'Ajuntament de Sant Cugat ha deixat en suspens l'adjudicació del Servei d'Atenció Domiciliària fins que no es resolgui el recurs de la patronal del sector al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El govern municipal va iniciar els tràmits per adjudicar el contracte d'atenció domiciliària al març passat, per un valor de gairebé 11 milions d'euros en tres anys. Una de les novetats del contracte era l'incorporació de clàusules socials i l'increment del salari de les treballadores en un 2%. Aquest fet va provocar el rebuig de la patronal del sector, que ho va portar al Trinbual Català de Contractes. 

Més info: S'aprova licitar el servei d'atenció domiciliària per més de 10 milions d'euros

El motiu és que el concurs puntuava millor a les empreses que es comprometien a incrementar el salari de les treballadores, un criteri que la patronal considerava que no s'ajusta a dret. Tot i que ja hi havia una empresa guanyadora, l'Ajuntament prefereix aturar l'adjudicació per "seguretat jurídica". Així ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, que ha denunciat l'actitud de la patronal: "Cal denunciar la política judicial d'alguns sectors contra una voluntat política i la millora de les condicions laborals". 

"Combatre la fragilitat, la precarietat i la rotació que poden generar aquesta feina"

"El principal motiu del recurs és l'increment del 2% del salari de les treballadores", lamenta Marco Simarro. En el concurs plantejat s'atorgaven 2 punts per un increment salarial del 0,5%, 4 punts per un 1%, 6 punts per un 1,5%, 8 punts per un 1,75% i 10 punts per un 2%. L'objectiu era "combatre la fragilitat, la precarietat i la rotació que poden generar aquesta feina, que està basada en l’atenció a les persones i les condicions laborals és primordial".

Amb tot, l'Ajuntament prefereix actuar amb prudència i evitar possibles futures indemnitzacions en cas que s'adjudiqui el contracte i el tribunal ordeni, a posteriori, anul·lar-lo. D'aquesta manera s'haurà de prorrogar l'actual contracte de Servei d'Atenció Domiciliària, que atén més de 650 santcugatencs en situació de vulnerabilitat. "El servei no es deixarà de prestar", ha emfatitzat Simarro.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem