El Tribunal de Comptes ordena embargar els béns de Royo i Romeva

El Tribunal de Comptes no ha acceptat els avals presentats per l'Institut Català de Finances

El Tribunal de Comptes ha rebutjat els avals presentats per la Generalitat per fer front a la fiança de 5,4 milions d'euros imposada als 34 exalts càrrecs que van promoure l'acció exterior del procés amb diners públics. Si no paguen la quantitat reclamada, se'ls podrien embargar els seus bens. Entre els afectats hi ha els santcugatencs Raül Romeva, exconseller d'Afers Exteriors, i Albert Royo, exsecretari general del Diplocat. La decisió es pot recórrer a la sala de justícia del mateix Tribunal de Comptes.

A Albert Royo és a qui se li demana una quantitat més elevada: 3,6 milions d'euros. A Romeva se li reclamen 2,1 milions. Així, el Tribunal de Comptes ha acordat embargar els béns dels excàrrecs del Govern per pagar les fiances que els reclama per l'acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017. A més, el mateix organisme ha rebutjat els recursos presentats pels responsables polítics contra les fiances.

Albert Royo: "Volen enfonsar-nos econòmicament i posar-nos a la presó"

"Fa dos anys ens van sentenciar a més de 100 anys de presó (i continuem inhabilitats). Avui, 'casualment', amenacen amb embargar els béns de les nostres famílies. I la repressió va molt més enllà. Ens volen desactivar, però tenim més força que mai", ha proclamat Raül Romeva a través de Twitter.

 

"Volen enfonsar-nos econòmicament i posar-nos a la presó", va declarar Albert Royo al TOT Sant Cugat mesos enrere. "És un disbarat. Ens estan fent pagar molt car la internacionalització del cas català", afegia.

Més info: Albert Royo: "Volen enfonsar-nos econòmicament i posar-nos a la presó"

No hauran d'abonar tots els diners

El Tribunal de Comptes va fixar un màxim per a cadascun d'ells que correspon a la suma de les partides amb les quals els vincula. Tanmateix, la suma dels imports que els atribueix individualment supera els 5,4 milions d'euros. Per tant, les xifres individualitzades no s'hauran d'abonar en la seva totalitat.

La responsabilitat és solidària i, per tant, tots els excàrrecs vinculats a una partida tenen l'obligació comuna de fer-se'n càrrec sense ordre de prevalència. Així, si algun d'ells no tingués mitjans per afrontar el que reclama, quedaria coberta per la resta de responsables. D'aquesta manera, el Tribunal de Comptes pretén assegurar el cobrament de l'import reclamat per si hi hagués persones insolvents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem