Uns 150 santcugatencs mostren el seu suport a Joan Coma

La concentració en suport al regidor de la CUP-Capgirem Vic detingut aquest 27 de desembre s'ha celebrat a la plaça de la Vila de Sant Cugat

Uns 150 santcugatencs s'han citat aquest 27 de desembre a la plaça de la Vila de Sant Cugat per mostrar el seu suport a Joan Coma. Una concentració que arriba després que regidor de la CUP-Capgirem Vic hagi estat detingut aquest mateix dimarts per ordre de l'Audiència Nacional acusat de sedició.

Una concentració, convocada per l'Associació de Municipis per la Independència, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que ha comptat amb representants de diferents formacions polítiques. Des de la CUP fins a l'equip de govern, passant per ERC-MES i ICV-EUiA, junt amb membres de la societat civil.

Ignasi Bea, regidor santcugatenc de la CUP, ha estat l'encarregat de llegir el manifest de suport a Coma. "Amb aquest manifest volem incomodar els antidemòcrates que volen fer passar pels tribunals la representació de la ciutadania", ha dit, afirmant que "els enemics de les llibertats i de la democràcia no estan entre els que són demòcrates; no els busqueu", definint que "els contraris a les llibertats són aquells que, emparant-se en tribunals, volen minvar els nostres drets".

Bea ha recordat paraules del mateix Coma, reivindicant que, "passi el que passi, mantinguem la calma" i afirmant que "el futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal".

Unes paraules que han acabat amb l'afirmació de "solidaritat amb tots els que la justícia els converteix, en aquest moment, en perseguits polítics". "Som al vostre costat, i no caminareu sols", ha sentenciat.

L'acte ha finalitzat amb crits d'independència.

El motiu de la concentració

Concentració independentista a la plaça de la vila de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Els Mossos d'Esquadra, per ordre de l'Audiència Nacional, han detingut el regidor de la CUP-Capgirem Vic Joan Coma, aquest dimarts, 27 de desembre, aproximadament a les 11.15 hores. Coma es va negar a declarar, acusat per sedició.

El regidor està sent investigat per l'AN a causa de les seves paraules apel·lant a la desobediència davant els tribunals espanyols en el ple municipal a l'Ajuntament de Vic del 9 de desembre passat. És la primera vegada des de l'any 1978 que un càrrec electe és investigat per aquest delicte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem