Sant Cugat vol que se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya

El referèndum vinculant s'hauria de celebrar el setembre del 2017 amb una pregunta clara i una resposta binària

Sant Cugat ha manifestat la voluntat a la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya el setembre del 2017, durant el ple municipal celebrat aquest dilluns 21 de novembre.

La moció, presentada conjuntament pels grups municipals de Convergència, CUP-PC i ERC-MES ha estat aprovada gràcies al suport d'aquestes tres formacions. Per la seva banda el PP i  ha votat en contra i ICV-EUiA i PSC s'han abstingut. Pel que fa a Ciutadans (C's), ha abandonat la sala de plens apuntant que "això és el ple de la marmota. Sempre estem votant el mateix" ha afegit el portaveu, Aldo Ciprián.

El cert és que la moció ha generat controvèrsia durant la sessió plenària. Després que C's abandonés la sala, la tinenta d'alcalde a la presidència i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha apuntat que "el que sí que és el dia de la marmota és aquest comportament reiteratiu de no defensar els que és el dret de tots".

Per la seva banda, la regidora d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha demanat que "algú els hauria de dir als de Ciutadans que per quedar-se no se'ls enganxarà res". Ingla ha afegit que es tracta d'un procés "que és purament democràtic i que pretén donar la veu al poble de Catalunya". "No ens faran desistir", ha afegit Ingla.

Paraules similars ha dit el regidor de la CUP-PC Ignasi Bea. Bea, s'ha mostrat al 100% d'acord amb el text de la moció. "Una moció en la qual estem demanant democràcia, dret a decidir".

D'altra banda, des del PP, Álvaro Benejam ha recriminat que aquest tema s'hagi tractat tan sovint en el darrer any i ha donat la raó a Ciutadans, dient que "això sembla el dia de la marmota".

Pel que fa al PSC, que s'ha abstingut, el seu portaveu, Pere Soler, no ha entrat a valorar el contingut de la moció, sinó que ha fet diverses apreciacions. Per Soler, és exagerat dir àmplia majora als 72 diputats a favor de la resolució del Parlament. A més Soler ha demanat que no li diguin "referèndum per la independència, sinó del que vol ser Catalunya. Perquè ja estan predisposant que Catalunya vol ser independent". 

Finalment, ICV-EUiA, que també s'ha abstingut, s'ha dirigit als grups que han presentat la moció, per dir-los que "haguéssim estat agraïts que busquessin suports en nosaltres, tenint en compte que al Parlament, Catalunya Sí Que Es Pot va presentar una resolució que va tenir més suports que els 72 diputats que van votar a favor de la resolució de Junts pel Sí i la CUP", ha apuntat el regidor, Ramon Gutiérrez.

A banda d'expressar la voluntat que se celebri el referèndum, la moció també acorda donar suport a la proposta de resolució aprovada per una àmplia majoria de 72 vots el passat 6 d'octubre al Parlament de Catalunya que inclou tot el desplegament necessari per al procés constituent.

A més, l'Ajuntament traslladarà aquests acords al Parlament de Catalunya, a la Generalitat de Catalunya, a l'Associació de Municipis per la Independència, a l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i al Govern espanyol.

Mireu les millors imatges del ple municipal de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem