Valldoreix aprova els pressupostos amb els vots a favor de Junts i abstenció de Cs

El bloc d'esquerres ha criticat la falta d'inversió dels pressupostos en polítiques socials

Valldoreix ha aprovat definitivament els pressupostos per al 2022 en una Junta de Veïns aquest dijous 27 de gener. Ho ha fet amb els vots a favor de Junts (4), l'abstenció de Cs (1) i els vots en contra d'ERC (2), PSC (1) i la CUP (1), per tant. L'abstenció de Cs ha permès que hi hagi hagut un empat entre vots favorables i en contra i el vot de qualitat del president, Josep Puig, ha permès tirar endavant els comptes que són més baixos que els de l'any anterior amb un total de 9.887.503 d'euros.

El grup de Ciutadans va presentar esmemes als comptes i davant la reiterada negativa del bloc d'esquerres a l'aprovació dels pressupostos, l'única opció pel govern de Junts era buscar l'abstenció del vocal de Ciutadans. "Tècnicament, no podem incorporar als pressupostos les esmenes de Ciutadans, però sí que les podem incorporar en una modificació del pressupost al febrer. Tenim el compromís d'acceptar aquestes propostes, perquè moltes ja són les nostres i pensem que són bones pels valldoreixencs", ha explicat Elena Degollada, vocal d'Economia.

José Miguel García, vocal de Ciutadans ha condicionat el seu vot com a abstenció a l'acceptació d'aquestes esmenes i ha criticat la posició en contra del vot d'Esquerres. "Ens hagués agradat que haguessin fet propostes constructives al pressupost. Per vostés com pitjor ho passi l'equip de govern millor i això va en contra dels veïns de Valldoreis", ha dit. García ha justificat propiciar al llum verda als comptes "per millorar la vida de la gent de Valldoreix".

Per la seva banda, l'oposició d'esquerres ha criticat la inversió en polítiques socials de l'equip de govern. Susanna Casta, vocal del PSC, ha criticat que Cs demanes la retirada de la subvenció de 1000 euros pressupostada per l'ONG Open Arams. El vocal d'ERC, Lluc Cahís, ha explicat que els pressupostos són poc ambiciosos socialment". I per acabar, el vocal de la CUP, Ferran Margineda, ha dit que els pressupostos "estan allunyats de la proposta transformadora que vol la CUP" i ha assegurat que l'equip de govern té "falta de consciència social".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem