Valldoreix comença a dibuixar el futur de Mas Fuster

Amb una moció institucional, la vila fa un pas endavant per fer un canvi de planejament en aquest barri i obrir la porta a construir habitatge protegit

Valldoreix fa un pas endavant per desencallar el futur de Mas Fuster amb una moció institucional amb l'objectiu de ratificar la supressió del projecte Vial d'Enllaç, una carretera de 4,5 quilòmetres que havia de creuar el districte per unir l'E9 i l'AP7. Amb una proposta de Junts per Valldoreix en la junta de veïns de juny, la moció acorda finançar la realització de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que certificarà la supressió d'aquest vial i obrirà la possibilitat de construir habitatge protegit a la vila.

Més info: Les quatre ubicacions on Valldoreix vol habitatge protegit

Així doncs, la moció preveu fer una modificació pressupostària de 18.000 € dins del pressupost de l'EMD de Valldoreix per realitzar la modificació en el PGM que garanteix la supressió del Vial. A més, la moció demana col·laboració per part de l'Ajuntament, qui té la competència per dur a terme la tramitació de la modificació puntual del PGM, per posar en marxa l'esmentada modificació puntual del barri de Mas Fuster.

El portaveu de Junts per Valldoreix, Bernat Gisbert, ha celebrat que la moció que ha presentat el seu grup municipal hagi esdevingut institucional: "Estem molt contents de poder arribar a aquest acord tan necessari per Valldoreix, i en concret amb el barri de Mas Fuster, un barri que fa temps que necessita canvis en el seu planejament". Per la seva banda, el president de l'EMD, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), ha destacat que Valldoreix "necessita grans acords de futur i és important el consens de totes les forces representades en el plenari".

La història del Vial d'Enllaç

La carretera planificada pel Pla General Metropolità de 1976 (el Vial d'Enllaç) pretenia unir l'autopista E-9 amb l'AP-7 travessant Valldoreix amb 4,5 quilòmetres que partia el districte en dos. La via era un afluent del vial de Cornisa que havia d'unir Cerdanyola amb Molins de Rei passant pel mig de Collserola incloent la zona de Torre Negra.

Més info: La supressió del Vial d'Enllaç permetrà la construcció d'habitatge protegit a Valldoreix

L'any 2011, l'EMD i l'Ajuntament van arribar a un acord per engegar els tràmits per suprimir aquest projecte, uns tràmits que es van materialitzar amb l'aprovació en el ple municipal de Sant Cugat del setembre de 2013. El darrer punt per ratificar la supressió d'aquest vial, però, és la modificació puntual del Pla General Metropolità.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem