Les quatre ubicacions on Valldoreix vol habitatge protegit

Valldoreix no té habitatge protegit i des del govern valldoreixenc aposten per diversos projectes

L'EMD de Valldoreix ha assenyalat quatre ubicacions de la vila per construir habitatge protegit. L'objectiu és que Valldoreix tingui habitatge assequible (actualment no hi ha cap promoció municipal) que ajudi als veïns a poder seguir vivint a la vila. "Volem ser capaços de començar a fer habitatge de protecció oficial a Valldoreix", va explicar el president de l'EMD, Juanjo Cortés, durant la presentació del pla d'equipaments mesos enrere. 

Per les seves característiques, Valldoreix és de les zones de Sant Cugat amb l'habitatge més car. Per exemple, a Idealista (a 4 de juny), l'immoble de lloguer més barat és de 3.500 euros. El segon se situa ja en els 4.900 euros mensuals. Davant d'aquesta situació, el president va emfatitzar la "necessitat de generar habitatge": "S'expulsa generació rere generació i això té un cost social de desarrelament". 

Les ubicacions d'habitatge protegit a Valldoreix

Per tot plegat, el govern de Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP vol posar fil a l'agulla i avançar en les primeres promocions d'habitatge assequible a la vila. Cal recordar que la competència en habitatge no és de l'EMD de Valldoreix, sinó de l'Ajuntament de Sant Cugat. El que vol fer el govern valldoreixenc és tenir-ho tot a punt per quan el Consistori santcugatenc vulgui iniciar projectes. Per tant, totes dues administracions han de treballar conjuntament per fer-ho realitat. 

Així, en el pla d'equipaments que estan elaborant han assenyalat quatre finques que poden acollir aquestes promocions. 

  • Rambla de Jacint Verdaguer: parcel·la de 4.000 metres quadrats ubicada davant del Casal de Cultura i que actualment s'utilitza d'aparcament. Una part és de l'EMD de Valldoreix, mentre que hi ha una part que és de propietat privada, amb qui s'està parlant. 
  • A l'EMD: solar de 1.400 metres quadrats al costat de l'EMD de Valldoreix i l'antic garden. És de propietat valldoreixenca i podria acollir habitage protegit.
  • Mas Fuster: un dels àmbits de Valldoreix que encara s'ha de tancar el planejament. I és que el PGM preveu el vial d'enllaç, que és la carretera que havia de creuar Valldoreix per unir l'AP-7 i els Túnels i que finalment es va anul·lar. Així, el nou planejament podria preveure una àrea per habitatge oficial. L'Ajuntament és l'encarregat del planejament i és un tema que fa més de 10 anys que està sobre la taula.

 

Més info: La supressió del Vial d'Enllaç permetrà la construcció d'habitatge protegit a Valldoreix

  • Santjoanistes: és el projecte que, en principi, està més avançat. El pla d'habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat preveu una promoció de 56 habitatges de protecció oficial repartits en quatre blocs. La idea és destinar-los al lloguer per gent gran i joves.

 

Més info: Sant Cugat avança en la construcció de 56 habitatges protegits a Valldoreix

Clica a les ubicacions (en vermell) per conèixer el projecte

I les cases unifamiliars?

D'altra banda, una de les propostes del govern valldoreixenc és aconseguir una modificació del Pla General Metropolità que contempli la divisió de les cases unifamiliars en dos habitatges amb l'objectiu que es pugui augmentar l'oferta d'immobles a Valldoreix, que és una de les problemàtiques de la vila. Tot plegat s'està estudiant en el marc del nou Pla Director Urbanístic Metropolità, que s'està debatent entre l'Àrea Metropolitana i els ajuntaments i que ha de dibuixar la nova planificació urbanística de la regió

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem