Valldoreix tindrà una Comissaria de barri a tocar de l’estació de FGC

Amb la creació d'aquesta nova comissaria, es crearan 9 noves places de policies locals que no necessàriament aniran a parar al nou equipament

Valldoreix comptarà amb una nova comissaria de barri que es posarà en marxa durant el proper mandat. Així doncs, una de les reivindicacions veïnals més reclamades a la zona es farà aviat realitat. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat l’encarregat d’apadrinar l’anunci al costat de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i Josep Puig, president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix (EMD). Ingla també ha anunciat la creació de 9 noves places de policies locals que no necessàriament aniran a parar al nou equipament. Fruit d’aquestes noves incorporacions, la plantilla de la policia local al municipi serà de més de 80 agents. L’alcaldessa de Sant Cugat no ha volgut posar data a l’obertura de la comissaria, però sí ha assegurat que serà durant el propers quatre anys i ha subratllat que l’objectiu principal és descentralitzar els serveis que ja es presten a la comissaria central de la plaça de la Vila, al costat de l’ajuntament.

Més info: Denúncia electoral per la presentació d'ERC de la comissaria de barris en campanya

“Era un objectiu que teníem des de fa temps i justament avui Promusa ha pogut comprar aquest local i el posarem en marxa durant el proper mandat. El projecte respon a la voluntat de donar resposta a una de les preocupacions que ens expressa la ciutadania de tenir el màxim de seguretat a la ciutat” ha explicat l'alcaldessa. Mireia Ingla ha aprofitat aquest anunci per treure pit d’un l’informe de l’Institut d’Estudis Metropolitans i Regionals segons el qual Sant Cugat és el municipi amb millors dades i amb percepció de seguretat de la zona.

Per la seva banda el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha completat les paraules d’Ingla afirmant que garantir seguretat és sinònim de garantia de drets, sobretot, a les persones més vulnerables: “Quan parlem de seguretat sempre ho relacionem amb proximitat. El nostre objectiu és dotar els cossos de molts mitjans i de molta intel·ligència per a la prevenció del delicte. La nostra aposta ha estat la d’incrementar el cos de mossos d’Esquadra per garantir aquesta proximitat que tant busquem”.

Un nou equipament en una zona clau

La comissaria s’ubicarà on hi havia l’antiga oficina bancària del BBVA, al número 3 de la rambla de Jacint Verdaguer, a tocar de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. L’alcaldessa no ha concretat encara les funcions concretes del nou equipament, però sí ha posat en valor que s’incorpori un servei de proximitat per a Valldoreix, La Floresta, Les Planes i Mira-sol. És a dir, la comissaria donarà servei a una zona on viuen de més de 33.000 santcugatencs que representen més d’un terç de la població total del municipi.

Segons ha explicat Mireia Ingla la compravenda del local s’ha efectuat aquest dimarts 23 i el preu convingut entre l’entitat bancària BBVA i l’ajuntament és de 281.677 euros, més IVA. Segons ha pogut saber el Tot Sant Cugat l’ajuntament de Sant Cugat ja disposa d’un avantprojecte redactat conjuntament entre Promusa i la Policia local.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem