Vallès (Junts) es presenta com a única alternativa a l''experiment del tripartit'

El candidat a l'alcaldia de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, s'ha presentat en un acte amb el candidat a Barcelona Xavier Trias

El candidat de Junts per Sant Cugat per a les eleccions vinents municipals, Josep Maria Vallès, s'ha presentat en un acte públic com a única alternativa al govern actual de la ciutat i com a única garantia per "recuperar" Sant Cugat. Vallès ha estat acompanyat per unes 400 persones en un acte que s'ha portat a terme als cinemes de Sant Cugat amb la presència destacada de l'alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, i del secretari general del partit Jordi Turull, qui havia estat gerent de l'Ajuntament de Sant Cugat amb l'alcalde Lluís Recoder.

Presentació de l'alcaldable de junts Josep Maria Vallès per les eleccions municipals. FOTO: Bernat Millet.

Vallès ha valorat el model de ciutat de Sant Cugat que ha dit que havia posat en marxa l'alcalde Joan Aymeric (CiU) que també ha intervingut en l'acte, una ciutat, tal com ha dit Vallès, que arriba gairebé als 100 mil habitants, però amb un poble dins. Tot i això, ha remarcat que la ciutat està "aturada dels del 2019", quan va entrar a governar l'Ajuntament la coalició d'ERC, PSC i CUP. "Sant Cugat està en mans d'un experiment polític que es diu tripartit. Carmela Fortuny hauria de ser avui l'alcaldessa de Sant Cugat, però tres forces polítiques es van conjurar per canviar un model de ciutat, un model d'èxit".  Així Vallès ha advertit que "d'aquí a 4 mesos podem tenir un govern tripartit o un govern liderat per Junts per Sant Cugat. Som els que escoltem i els que estem al costat de les persones". L'alcaldable ha posat com un dels objectius tenir una ciutat "justa, cohesionada i inclusiva'. 

D'aquesta manera, Vallès ha criticat la gestió de l'actual govern al capdavant del consitori, entre altres, en la part econòmica. "Teníem un ajuntament equilibrat, estable i en cerca permanent de l'eficiència, amb àmbits de millora i forts reptes, però ara tot va tard, les subvencions, els pagaments a proveïdors. L'execució pressupostària és la més baixa que hem vist. I el tripartit, tot i tenir majoria, ja ens ha anunciat que no tindrem pressupost per aquest 2023".

Per acabar la seva intervenció, el candidat juntaire ha fet referència al futur barri de Ca n'Ametller. "Aquest darrer creixement urbanístic ha de seguir el model Sant Cugat que tant ens agrada, una ciutat amable, verda i també amb molts reptes de present i futur que hem d’entomar. Aquest darrer creixement l’hem de fer molt bé, i això passa fer un pacte de ciutat amb consens polític i social".

Al seu torn, el candidat per Barcelona i exalcalde de la capital, Xavier Trias, ha destacat el que havia estat les ciutats de Sant Cugat i Barcelona sota els lideratges convergents. "La ciutat de Barcelona continua sent un referent, però si continuem així perdrem lideratge. Hem perdut tant de lideratge que l'alcaldessa de Barcelona no parla amb Sant Cugat. Barcelona i Sant Cugat són ciutats veïnes, i hi ha moltes coses que podrien fer de motor de canvi". Els dos candidats han destacat la necessitat d'enraonar i de crear sinergies entre els dos municipis. 

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha subratllat la importància de la polítca municipal. "Per un partit polític les eleccions municipals són fonamentals. La política municipal és la més agraïda, però la més exigent". I ha destacat que "Sant Cugat havia marcat un model que era de referència a tot Catalunya".

En paral·lel, la candidata de Junts a la presidència de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada, ha participat breument a l'acte i ha puntualitzat que les prioritats al territori Valldoreixenca seran acabar els projectes començats com l'avinguda Baixador o el pàrquing de Can Cadena i n'ha anunciat de nous com un camp de futbol o un teatre.

A l'acte, hi han assistit els exalcaldes de Sant Cugat Joan Aymerich, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, i també els exconsellers santcugatenc Damià Calvet i Jordi Puigneró i l'exconsellera Lourdes Ciuró. A més, s'hi han pogut veure cares de l'actual govern de Sant Cugat com el tinent d'alcalde del PSC, Pere Soler, el tinent d'alcalde d'ERC, Francesc Duch, o el regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, José Gallardo (PSC). També hi ha assistit l'exregidora Mayte Pérez del PDeCAT i l'alcaldable del PP, Álvaro Benejam.

Resultats a les eleccions del 2019

La llista de Junts per Sant Cugat, encapçalada per l'exalcaldessa Carmela Fortuny, va ser la més votada en les eleccions municipals del 2019, obtenint 9 regidors, amb 12.144 vots. Així i tot, Junts no va poder formar govern, ja que ERC (6), PSC (4) i CUP (3) vam formar un govern de coalició que els permetia governar la ciutat amb 13 regidors (majoria absoluta). Junts està a l'oposició juntament amb Cs (3 regidors).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem