Vallès (Junts), el polític més valorat i Ciprian (Cs), el menys valorat, a Sant Cugat

El portaveu de Junts i l'alcaldessa són els únics líders polítics que aproven, segons l'Observatori Sociològic

El portaveu de Junts per Sant Cugat i alcaldable de la formació, Josep Maria Vallès, és el lider polític del consistori més ben valorat amb un 5,62, segons l'enquesta que fa l'Ajuntament de l'Observatori sociològic, realitzada a més de 1000 ciutadans el gener del 2023. Pel que fa a l'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), és la segona política més valorada amb un 5,23. Els altres quatre portaveus de les formacions no aproven, tot i que en el tercer lloc hi ha el portaveu d'ERC, Francesc Duch, qui també és tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, i que no aprova pels pèls amb un 4,97. El portaveu de la CUP i tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, treu un 4,81; Simarro també és el candidat de la formació anticapitalista a les eleccions municipals del maig del 2023. Pel que fa a el PSC, el seu alcaldable, Pere Soler, portaveu socialista i tinent d'alcaldia d'Hisenda i Presidència, aconsegueix un 4,71. El rànquing el clou el portaveu de Cs i alcaldable, Aldo Ciprian, que treu un 3,23.

 

 

Pel que fa al grau de coneixement, el rànquing canvia sent l'alcaldessa la més coneguda dels líders polítics, un 85,1% coneix qui és Ingla. Segons l'Observatori, al barri del Parc Central-Sant Domènech és on més es coneix l'alcaldessa, i a les Planes on menys, amb un 94,2% i un 64,9% respectivament. Pel que fa als portaveus, Pere Soler (PSC) és el més conegut amb un 42,3% de ciutadania que diu conèixer-lo, Josep Maria Vallès (Junts) és conegut per un 33,4% d'enquestats; a Aldo Ciprian (Cs) , un 29,9% diu que sap qui és; i a Marco Simarro (CUP) el coneix un 24,8%.

El govern municipal format per ERC, PSC i CUP també ha estat valorat per la ciutadania i treu un 5,31, en l'observatori sociològic del gener del 2023, mentre que en l'onada del juliol del 2022 treia un 5,39.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem