Vallès omple el vestíbul del Teatre-Auditori per presentar 'Polítics a la carta'

Unes 200 persones han assistit a la presentació del primer llibre de Josep Maria Vallès a Sant Cugat

El vestíbul del Teatre-Auditori s'ha omplert aquest dijous amb la presentació del primer llibre de Josep Maria Vallès, director del DIARI de Sant Cugat i TOT Sant Cugat. 'Polítics a la carta' és la crònica de deu sopars privats que Vallès i els seus amics han compartit amb polítics de primera línia com Artur Mas, Oriol Junqueras o David Fernández a una casa particular.

L'acte ha començat amb la projecció d'un vídeo on els deu polítics protagonistes exposaven les seves valoracions del sopar. "Una bona experiència i un debat punyent i civilitzat", ha apuntat el president de la Generalitat, Artur Mas.

El que no han aconseguit ni Òmnium ni l'ANC

El president de Totmedia, Ramon Grau, ha presentat l'acte i ha apuntat que 'Polítics a la carta' "és un bon treball periodístic". Grau ha destacat l'entusiasme de Vallès per seure a taula polítics de primera línia: "El que no han aconseguit l'ANC i Òmnium ho ha aconseguit ell: seure a la taula al Artur Mas i Oriol Junqueras".


"Descriu amb tot detall com va contactar amb els convidats, com van arribar a casa, com anaven vestits", ha afegit Grau.

Els polítics, persones normals

Conesa, una de les protagonistes del llibre i de la presentació. FOTO: Artur Ribera

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que també apareix a 'Polítics a la carta', ha estat present a l'acte i ha emfatitzat el fet que amb el llibre és més fàcil apropar-se als polítics. "La singularitat del periodisme de detalls dóna divertimento i ens mostra com persones normals i corrents que ens agrada gaudir de la vida".


"Tots els ciutadans tenim inquietuds polítiques i els polítics som un ciutadà més", ha destacat l'alcaldessa.
 

Escoltar a qui pensa diferent

José Luis Para, un dels amics de Vallès que ha participat als sopars, a la dreta de la imatge. FOTO: Artur Ribera

A banda dels polítics participants, els protagonistes indispensables del llibre de Vallès han estat els seus amics, que l'han acompanyat a cada sopar. Un d'ells, José Luis Par, ha apuntat que "darrere de cada sopar hi havia una feina impressionant i el resultat és aquest llibre de lectura tan entretinguda".

Par ha qualificat l'experiència d'"extraordinària" i ha apuntat de què han servit les trobades: "Hem après a escoltar als que no pensen con nosaltres i veure que les coses no són blanques i negres".

Preguntes d'arquitectes i cuiners

Josep Maria Vallès ha agraït la participació en el llibre dels polítics i dels seus amics, així com dels còmplices que l'han ajudat a posar-se en contacte amb tots els protagonistes. Vallès ha detallat com va començar tot: "A partir de l'11 de setembre del 2012 amb els meus amics vam començar a parlar més de política. Llavors els vaig proposar de fer un sopar amb un polític i vaig portar a Lluís Recoder".

A partir d'aquí, Vallès va escriure un article al Singular Digital convidant a sopar a Oriol Junqueras i, a partir d'aquí, la bola ja no es va aturar.


El director del TOT ha apuntat una de les característiques del llibre: "Si jo entrevisto a un polític, preguntaré les preguntes típiques dels periodistes. Però si m'acompanya un arquitecte o un cuiner les preguntes poden ser molt diferent".

A banda d'en paper, anècdotes del llibre, imatges i les receptes de tots els sopars es poden trobar al web de Polítics a la carta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem