Vallès reivindica la llengua i el dret a decidir durant el discurs de l'Onze de Setembre

L'alcalde ha reivindicat també la cultura i els municipis

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha reivindicat la llengua i el dret de decidir, en el seu discurs de la Diada nacional de Catalunya, aquest dilluns al matí, en l'acte institucional a la rambla del Celler. "Estem aquí un any més, per reivindicar els valors que ens identifiquen com a poble: la pau, la convivència, el respecte i la convivència. Però també reivindiquem la plena normalitat i reconeixement de la nostra llengua, del territori, la mateixa història, les nostres institucions i la ferma voluntat d'exercir el dret a decidir el nostre futur".

En aquest sentit, l'alcalde ha dit que tot es farà de "forma cívica, pacífica i democràtica perquè així és com som, la nostra manera de ser i de fer". També ha reclamat el respecte per les decisions preses per la majoria de catalans". I ha defensat el paper de les urnes. "Les urnes són un símbol inequívoc de la llibertat de decidir d’una comunitat, d’un poble". Així també, Vallès ha carregat contra la repressió que pateix l'independentisme. "La repressió que creiem no tornar a viure en democràcia ha revifat amb força els darrers anys. Violència, presó, exili... Hem pogut constatar que la judicatura espanyola no es regeix pels mateixos barems que els seus col·legues europeus". I ha recordat la retirada d'una foto de l'urna de l'1-O d'una exposició al Parlament Europeu. 

Paper dels municipis

En el text, l'alcalde també ha valorat el paper dels municipis, per això, ha dit, enguany s'ha canviat la ubicació del discurs institucional, que s'ha traslladat de la plaça de Rafel Casanova, a la de la Vila, davant de l'ajuntament. "Els municipis són la clau per construir plegats la Catalunya del futur i volem que sigui testimoni del nostre compromís insubornable. El món municipal és el més proper a la ciutadania i ha d'estar al seu costat i acompanyar-la en els seus neguits i els seus anhels"

Reivindicació de la cultura

L'alcalde també ha tingut un record per la cultura i la cultura santcugatenca en concret i ha recordat els atacs que rep. "La cultura i la llengua són l'ànima que hem de seguir cultivant, protegint i defensant." "La cultura defineix la nostra identitat: educa, obre nous horitzons i esperona l’esperit crític. I també és un element clau per la convivència pacífica i el respecte mutu que calen per construir una societat més justa. La nostra ciutat és un exemple de diversitat, cultura, història, tradició, emprenedoria i innovació. Sant Cugat és el que és gràcies a això. Catalunya també".

El discurs ha acabat amb una crida a la unitat i a "continuar sent actius en la defensa dels nostres drets i les nostres llibertats"

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem