Veïns Progressistes de Valldoreix aposta per rescindir el contracte del complex esportiu

L'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix no descarta demanar responsabilitats al president de l'EMD

L'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix és partidària de rescindir el contracte amb Eventing Sports, l'empresa gestora del complex esportiu. "Des del primer moment aquest senyor ha fet la vida impossible a l'EMD", argumenta la presidenta de l'entitat, Roser Casamitjana. A més, considera "fora de mida" la quantitat que el govern valldoreixenc ha posat sobre la taula per regularitzar la relació amb l'empresa, després que una sentència judicial anul·lés la modificació del conveni de 2012.

Més info: L'EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa del complex esportiu

Eventing Sports gestiona el complex esportiu de Valldoreix des del 2003. El 2012, el govern va impulsar una modificació del contracte. L'Associació de Veïns Progressistes va considerar que l'envergadura dels canvis obligava a fer un nou concurs i ho va portar els tribunals. El 2021, el Tribunal Suprem va sentenciar que efectivament la modificació no s'adaptava a la llei i va obligar a retornar a les condicions del 2003. Això obliga a regularitzar la relació econòmica entre l'empresa i l'EMD.

Una quantitat excessiva

Lluisa Muñoz, vocal d'Economia, va assegurar que aquesta regularització entre els anys 2012 i 2022 tindria un cost per l'EMD de 357.000 euros, a més de 50.000 euros ja abonats. Però des de l'entitat veïnal no hi estan d'acord i ho consideren excessiu. Ho justifiquen amb l'informe de la consultora Faura i Casas, que ho va quantificar en 140.000 euros. Un informe que des del govern valldoreixenc consideraven incomplert. 

"No sabem d'on han sortit aquesta xifres", lamenta Roser Casamitjana sobre els 357.000 euros quantificats pel govern. L'Associació de Veïns Progressistes ja veia "excessiva" la quantitat de l'informe de Faura i Casas i volien rebaixar-la. L'EMD ha de presentar ara un dictamen al jutjat on detalli com s'executarà la sentència. En cas que les xifres siguin les ja presentades, l'entitat presentarà el seu propi dictamen i serà el jutge qui haurà de decidir.

Segons Casamitjana, la interpretació del govern de Valldoreix és favorable als interessos de l'empresa i ja estan elaborant un document propi amb una advocada sobre quina ha de ser la compensació econòmica. A més, demanaran responsabilitats al president de l'EMD, Josep Puig.

La rescició del contracte

L'EMD de Valldoreix va descartar la possibilitat de rescindir el contracte per la indemnització que comportaria. Però des de l'Associació de Veïns ho veuen com la millor opció i apunten que la indemnització seria de 193.000 euros, segons l'informe de Faura i Casas. El pas posterior seria decidir quin tipus de gestió, si privada o pública, es fa de l'espai; una qüestió en la qual no entren. 

També hi ha divergència amb el futur de les pistes de pàdel, construïdes arran de la modificació del conveni de 2012. El govern defensa que poden seguir en funcionament, però l'entitat veïnal ho veu diferent: "Les pistes no poden seguir funcionant, ho va dir el secretari". En aquest sentit, una opció consideren que podria ser clausurar les pistes per reobrir-les quan es faci un nou conveni que ho contempli. 

Acusacions creuades

Amb tot, la relació entre el govern valldoreixenc i l'oposició o entitats com l'Associació de Veïns Progressistes està molt tensionada. De fet, el govern de Junts va assenyalar l'associació veïnal per causar un perjudici a l'EMD i al poble. 

"Cornuts i pagar el beure, no. Hem sigut lleials, transparents i no hem amagat res. Hem fet el que tocava, l'oposició controla el govern", respon Roser Casamitjana. A més, assegura que quan es va produir la modificació del conveni, el llavors vocal de l'oposició Pau Alonso, actualment a l'entitat veïnal, va advertir reiteradament que no era legal. "I la justícia ens ha donat la raó. No es podia fer perquè no era una modificació de contracte, era un de nou", sentencia. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem