L'EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa del complex esportiu

La justícia va tombar la modificació del conveni entre l'EMD de Valldoreix i Eventing Sports Cinc

La sentència que anul·lava la modificació del conveni de la gestió del complex esportiu tindrà conseqüències econòmiques per l'EMD de Valldoreix. L'EMD haurà de pagar 357.000 euros per regularitzar la situació a Eventing Sports Cinc, empresa gestora de l'espai. A més, ja ha pagat 50.000 euros amb aquest objectiu. 

Més info: Anul·lada la modificació del conveni del complex esportiu de Valldoreix

El 2003, l'EMD de Valldoreix va concedir a Eventing Sports Cinc la gestió del complex esportiu i, el 2012, va fer una modificació del conveni. L'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix ho va portar als tribunals, perquè entenia que la modificació era tan gran que era necessari un nou concurs públic i estava farcida de "nyaps". El Tribunal Suprem va donar la raó a l'entitat veïnal i va anul·lar la modificació del conveni, obligant a tornar al contracte de 2003. Aquest fet té conseqüències econòmiques per l'administració local.

L'origen del conflicte

FIns al 2012, l'EMD de Valldoreix pagava els subministraments energètics de l'equipament i es feia càrrec d'activitats com els cursos de natació. A partir de la modificació del conveni, l'empresa gestora assumia aquestes despeses i l'EMD li abonava cada any 50.000 euros.

"Era beneficiós econòmicament per l'EMD. Volíem pagar menys i ho vam aconseguir", assegurava en roda de premsa la vocal d'Economia de l'EMD, Lluïsa Muñoz. Tot i això, reconeix que la modificació tenia "un problema de forma" i que ara han de complir amb la sentència.

Muñoz: "Tornar al conveni del 2003 costarà als valldoreixencs 615.000 euros"

Per tant, l'EMD haurà d'assumir els subministraments entre 2012 i 2022, una xifra que s'enfilava fins als 407.000 euros, dels quals ja n'han pagat 50.000. A més, segons els càlculs del govern, el sobrecost fins al 2028 (any en què acaba la concessió) seran de 256.000 euros. "Tornar al conveni del 2003 costarà als valldoreixencs 615.000 euros", sentencia.

Amb tot, no es plantegen rescindir el contracte, com plantejava l'Associació de Veïns Progressistes, perquè suposaia un cost de "500.000 euros". Tampoc una nova modificació ni assumir la gestió directa, ja que asseguren que no és possible econòmicament.

Muñoz: "La denúncia de l'Associació perjudica els veïns de Valldoreix"

La vocal d'Economia es mostra especialment crítica amb el paper de l'entitat veïnal: "La motivació de la denúncia no és per millorar la vida dels valldoreixencs. No aporta res als ciutadans, sinó que els perjudica. La denúncia de l'Associació perjudica els veïns de Valldoreix". 

Les pistes de pàdel

El conveni de 2003 no preveia la construcció d'unes pistes de pàdel i l'anul·lació de la modificació del 2012 podia posar en perill la continuïtat de les pistes. Tot i això, des del govern valldoreixenc asseguren ara que no es veuran afectades. Així, les pistes de pàdel seguiran en peu. 

Negociació amb l'empresa

Amb tot, des de l'EMD estan en negociacions amb l'empresa gestora per tal de buscar una rebaixa dels 357.000 euros pendents de pagar i mirar de fer els pagaments a terminis. Un pacte en el qual també s'ha d'incloure l'Associació de Veïns Progressistes. L'objectiu és tancar un acord aquest mateix setembre. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem