Zaragoza (PSC) acusa l'independentisme de "sectarisme" i "manca de projecte de futur"

Els socialistes han celebrat un acte de campanya electoral amb la presència del l'exdiputat al Congrés, José Zaragoza

El PSC ha celebrat un nou acte de campanya electoral, el dissabte 18 de maig al migdia: "Tenim unes percepcions molt positives, la gent ens està rebent amb molta il·lusió i estem contents. Entomem la recta final de campanya amb moltes ganes i aspirem a governar aquesta ciutat i ser-ne la clau de la governabilitat", ha apuntat l'alcaldable de la formació, Pere Soler, que també ha apuntat que "hi ha un cansament d'una ciutat que no pot suportar més dels 32 anys que Convergència ha governat.".

L'acte ha comptat amb la presència de l'exdiputat al Congrés, José Zaragoza, que ha valorat la figura del candidat a l'alcaldia de Sant Cugat: "El Pere transmet aquesta idea d'ajudar als ciutadans, aquesta necessitat que després de tants anys de conflicte, de divisió de catalans, d'obrir una porta d'esperança, que ja es va començar a obrir en les eleccions generals", ha afirmat Zaragoza.

També ha valorat la capacitat de pacte del PSC a Sant Cugat: "En Pere ha demostrat que és capaç d'arribar a acords amb gent que pensa diferent, perquè què ens importa? Els problemes dels veïns de Sant Cugat", ha assegurat el socialista.

Habitatge

L'alcaldable ha destacat la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat, i el no dels partits independentistes als Pressupostos Generals proposats per Pedro Sánchez, sobretot en aquesta matèria: "Tothom proposa però s'ha de ser coherent. El que es planteja a Sant Cugat, el que es fa a la Generalitat, i el que es nega a l'Estat, on Sant Cugat hagués rascat per alguna banda".

Soler ha disparat també contra la Generalitat en l'àmbit de l'habitatge: "La Generalitat no tira endavant uns pressupostos per poder millorar, perquè no té la capacitat. Quan nosaltres plantegem afrontar problemes, els afrontem amb coherència. El que votes a una ciutat, has de tenir la capacitat de poder-ho transformar amb qui tingui voluntat de fer-ho", ha apuntat.

Una de les principals problemàtiques del canvi de la llei del lloguer, entre Podemos i el PSOE, va ser el fet que els socialistes es van negar a la possibilitat d'aprovar que els ajuntaments tinguessin capacitat per regular el preu del lloguer. En aquest sentit, Zaragoza ha explicat que el plantejament del PSOE "anava en la línia de millorar la situació, però fent coses que la Constitució permet. Has de respectar les propostes de millora de lloguer, però al mateix temps la propietat privada".

Foto de família en l'acte del PSC. FOTO: Paula Galván

Foto de família en l'acte del PSC. FOTO: Paula Galván

Dards a l'independentisme

José Zaragoza ha tingut també paraules dirigides a l'independentisme: "S'ha demostrat que davant dels vetos, davant del trencament - sembla que l'independentisme se sentia més còmode amb el govern del PP -, de sobte s'han trobat amb una cosa que no estaven acostumats, el diàleg, i han fet una demostració de sectarisme i de manca de projecte de futur", ha denunciat el socialista.

A més, l'exdiputat ha apuntat també que hi ha batalles internes entre els partits sobiranistes, parlant "d'odis entre ERC, Puigdemont i la CUP", afirmant que "tenen un ball de bastons entre ells, que cauen sobre l'esquena dels catalans".

Dos catalans presidint el Congrés i el Senat

Després que els partits independentistes votessin contràriament al nomenament de Miquel Iceta com a senador, fet que hagués possibilitat que el líder del PSC presidís el Senat, Pedro Sánchez, que recentment ha guanyat les eleccions generals, va anunciar Meritxell Batet i Manuel Cruz, dos catalans, per presidir el Congrés i el Senat, respectivament: "Per primera vegada en la història, dos catalans seran els presidents de les dues cambres, la 3a i la 4a autoritat del país", ha celebrat Pere Soler. José Zaragoza ha afirmat que "són dues persones, catalanes, amb voluntat de resoldre els problemes".

Pel que fa al no a Miquel Iceta per part de l'independentisme, Zaragoza ha ironitzat, entonant que "sembla que la solució als problemes dels catalans és vetar Miquel Iceta", i recordant que "no tenen cap problema en votar, fa 4 mesos, als senadors de Cs, i quan ve Iceta per presidir no ho volen, perquè això podria resoldre els problemes", ha assegurat.

Més info: El PSC cap a les municipals amb la voluntat de "teixir complicitats" i "no excloure ningú"

No us perdeu les millors imatges del cap de setmana.

Concert d'una passada edició del StQBlack. FOTO: Paula Galván

 
Comentaris

Destaquem