contingut promocionat
Captura de Pantalla 2022 11 04 a les 10.09.26

 

Com eliminar la presbícia

La presbícia es pot corregir mitjançant la cirurgia aconseguint resultats definitius i permanents on es reemplaça el cristal·lí per una lent intraocular que recupera la visió

La presbícia o vista cansada és la dificultat de l’ull per enfocar els objectes de prop. El cristal·lí canvia de forma per enfocar els objectes de prop i de lluny, el que es coneix com l’acomodació de l’ull. Amb l’edat el cristal·lí perd elasticitat i es torna menys flexible i més rígid. Això provoca una pèrdua progressiva de la capacitat d’acomodació i apareix la presbícia. Generalment, es manifesta a partir dels 40 anys i evoluciona fins a estabilitzar-se cap als 60 anys. Al nostre país pateixen presbícia el 80% dels majors de 45 anys amb símptomes com falta de nitidesa en la visió de prop, fatiga visual, cansament en complir tasques que requereixen veure de prop i fins i tot, mal de cap.

Eliminar la presbícia definitivament

Interior de la sala d'operacions de la Clínica Oftalmològica Rubí FOTO: Cedida

Interior de la sala d'operacions de la Clínica Oftalmològica Rubí FOTO: Cedida

Un dels símptomes més evidents de la presbícia és la necessitat d’allunyar els objectes de lectura per llegir i la necessitat de tenir bona il·luminació. La presbícia es pot corregir amb ulleres, lentilles o mitjançant la cirurgia. La cirurgia de la presbícia ofereix uns resultats definitius i permanents. Consisteix a extreure el cristal·lí (la lent natural de l’ull) que ha perdut gran part de la seva funcionalitat i reemplaçar-lo per una lent intraocular que permet recuperar la visió perduda. La intervenció es realitza amb anestèsia tòpica, és ràpida, indolora i els resultats són definitius, de manera que un pacient operat de presbícia no tindrà mai cataractes, ja que el cristal·lí afectat se substitueix per una lent intraocular que no es torna opaca. La cirurgia de la presbícia és segura, ràpida i molt precisa. Es tracta d’una cirurgia ambulatòria que no requereix hospitalització i el pacient pot marxar a casa després de l’operació. La cirurgia no s’efectua bilateralment el mateix dia per raons de seguretat i eficàcia, de manera què es deixa passar una setmana entre les dues intervencions.

La Clínica Oftalmològica Rubí

El pacient operat de presbícia no tindrà mai cataractes FOTO: Cedida

El pacient operat de presbícia no tindrà mai cataractes FOTO: Cedida

La Clínica Oftalmològica Rubí es va fundar fa 45 anys per millorar la qualitat de vida dels pacients amb patologies oculars. Per aquest motiu, la clínica aposta per les últimes tecnologies i ha creat un grup multidisciplinari de metges i optometristes que cobreixen tots els àmbits de l’oftalmologia. El Dr. Rafael Rodríguez Infante dirigeix la unitat de Retina i Vitri, la Dra. Eulàlia Rusiñol està al capdavant de la unitat de l’Oftalmología Pediàtrica i l’Oculoplàstia i la Dra. Elena Rusiñol és la responsable de la Unitat de Glaucoma i Cirurgia Faco-Refractiva. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem