El CUAP de Sant Cugat ha atès gairebé 50 mil casos d'urgència el darrer any

La majoria d'atencions han estat relacionades amb patologies respiratòries i un 11% de les visites han estat a pediatria

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Sant Cugat ha realitzat avui dia gairebé 50.000 atencions urgents en aquest darrer any, segons la Mútua de Terrassa. El dispositiu va entrar en servei el desembre de 2021 amb la finalitat de resoldre urgències de baixa i mitjana complexitat, donant cobertura a quasi 100.000 persones i incorporant a més professionals de la salut.

El centre disposa de boxes d’observació i d’emergències, un laboratori d’anàlisis i servei de radiografies les 24 hores. D’aquesta manera s’han evitat desplaçaments de pacients al servei d’urgències hospitalàries que en aquest darrer any ha suposat, només, un 2% de derivacions.

També es va incorporar un servei de triatge oficial que dona prioritat a les visites més urgents per davant de l'ordre d'arribada. S'estima que del total d'atencions, un gruix important han estat relacionades amb patologies respiratòries, amb activació d’oxigen domiciliari les 24 h i coordinació amb equips de cronicitat (UFC), pal·liatius (PADES) i equips de residències (EAR) els dies posteriors.

Els més petits també han estat un sector representatiu a l'hora de rebre atenció d'urgència. Un 11% del total de visites correspon a atenció pediàtrica, donant així continuïtat 24 h a les urgències pediàtriques centralitzades al CAP de Can Mates (dll-dv 8-20h).

A més, el CUAP manté contacte directe amb el servei de traumatologia, donant tractament definitiu a gran part de les lesions i fractures in situ i enllaçant amb visita de seguiment posterior amb el servei especialitzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem