contingut promocionat
dexeus mujer logo

 

 

Dra. Sílvia Grau: “Dexeus Dona trenca barreres en reproducció assistida al Vallès"

El TOT Sant Cugat ofereix aquesta entrevista a la Dra. Sílvia Grau, coordinadora de l'Àrea de Reproducció assistida de Dexeus Dona a la zona del Vallès

La Dra. Sílvia Grau va néixer a Terrassa, va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha treballat a l’Hospital Parc Taulí i a l’Hospital Quirónsalud de Barcelona. Ara, 20 anys després, torna al Vallès com a responsable de l’Àrea de Reproducció de Dexeus Dona, coordinant l’activitat dels Serveis d’aquesta especialitat a l’Hospital General de Catalunya i a l’Hospital Quirónsalud del Vallès de Sabadell.

Quins avantatges suposa el fet que Dexeus Dona estigui present en dos grans Hospitals de l’àrea del Vallès?
Dexeus Dona és una institució mundialment reconeguda, tant en ginecologia com en reproducció. La innovació, la investigació i la seva dedicació en exclusiva a l’àrea de salut de la dona des de fa més de 80 anys l’han convertit en un referent. La seva presència al Vallès trenca barreres perquè permet a les dones del territori accedir a un model assistencial top i fer el seu tractament de reproducció sense haver de desplaçar-se a altres localitats.

Quins reptes et proposes tu, com a responsable de l’Àrea de Reproducció?
Apropar tots aquests valors i l’alta qualitat dels serveis de Dexeus Dona a la zona del Vallès, perquè totes les dones se’n puguin beneficiar.

Dins de l’àmbit de la reproducció assistida, què et preocupa com a especialista?   

El retard del desig reproductiu de les dones, fruit de l’entrada al món laboral i el creixement professional. És important informar que a partir dels 35 anys només ens queden el 10% dels òvuls que podem fer servir, que la fertilitat comença a disminuir d’una manera estrepitosa i que les tècniques de reproducció assistida no són infal·libles.

Com les podem ajudar des de Dexeus Dona?
Abordant el problema de fertilitat de manera multidisciplinària i oferint tots el avenços tecnològics disponibles. També és fonamental que les dones siguin conscients que han de fer-se revisions de control de manera regular i que es facin un estudi de la reserva ovàrica abans dels 35 anys.

Quins elements diferencien a Dexeus Dona d’altres centres?
Dexeus treballa de manera organitzada, amb un full de ruta on intervenen diferents professionals i especialistes de diferents àmbits, però sota uns protocols mèdics actualitzats i consensuats per tots. El resultat és una gran qualitat assistencial.

Cap a on apunta la recerca en aquest àmbit?
A Dexeus Dona fem recerca i col·laborem en estudis internacionals de manera continuada per millorar els nostres resultats, tant en diagnòstics com en els tractaments. També impulsem assaigs clínics en els quals poden participar les nostres pacients, si així ho desitgen, que comporten avantatges, perquè poden beneficiar-se d’innovacions i de reducció en els costos.

Recepció de l'HUGC amb el cartell de benvinguda de Dexeus Dona. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem