contingut promocionat

 

logo amavir

 

 

 

Innovadora unitat d'atenció a la residència de Gent gran de Sant Cugat, Amavir

El grup de residències i centres de dia ofereix una iniciativa que es podria qualificar com el bressol d'Amavir Sant Cugat

Les residències de gent gran fa uns quants anys que actualitzen els seus models de treball per prestar als seus usuaris una atenció cada vegada més propera a les seves necessitats i desitjos, adequant-se a l’anomenada Atenció Centrada a la Persona. A Amavir amb el projecte Guiados por ti estan intentant portar a la realitat aquesta idea en diferents unitats experimentals. Una d’aquestes iniciatives és la Unitat de Cures Especials (UCE) del centre residencial Amavir Sant Cugat. Des de fa uns mesos, han habilitat un espai adreçat a persones amb una vulnerabilitat extrema (persones en l’últim estadi de la seva vida, malalts terminals o que han patit un una malaltia greu que els fa requerir una atenció especial).

Doctor atenent a una de les residents del centre. FOTO: Cedida

Doctor atenent a una de les residents del centre. FOTO: Cedida

Una atenció basada en les necessitats de la persona

Els residents de l’UCE reben el tracte que necessiten les persones més vulnerables de la nostra societat. És el bressol d’Amavir perquè els professionals tenen cura dels residents amb la tendresa i l’amor que atendrien a un nadó de pocs mesos de vida, evitant els protocols estrictes. Flexibilitzen els horaris i les cures amb l’objectiu final que la persona cobreixi totes les seves necessitats i rebi la millor atenció.  Per exemple, una revolució d’aquesta unitat han estat les dutxes amb llitera, que milloren la comoditat de les persones en el moment de la seva higiene personal. S’inverteix el model caducat de l’atenció tradicional i es parteix d’allò que necessita la persona.  En aquesta unitat el temps s’atura i un únic professional de l’equip d’auxiliars dedica tota la seva jornada laboral a atendre les necessites específiques dels residents per establir un vincle més estret i detectar qualsevol anomalia i actuar quan calgui.

mirada gent gran

Amavir es basa en l'atenció centrada en la persona. FOTO: Cedida

Un cas d’èxit

L’èxit de l’UCE el trobem en la satisfacció dels familiars i en el mateix desenvolupament dels residents. A Amavir Sant Cugat hi ha persones que van arribar amb poques perspectives de vida i, en canvi, ja fa mesos que viuen amb una qualitat de vida excel·lent.  Aquesta nova unitat ha fet que els professionals puguin anar a l’essència del que hauria de ser l’atenció en una residència i els ha  permès fer miracles  i allargar la vida als més desvalguts amb la qualitat de vida que es mereixen.

Atenció delicada a la innovadora unitat d'Amavir Sant Cugat. FOTO: Cedida

A la innovadora unitat d'Amavir Sant Cugat l'atenció és delicada. FOTO: Cedida

El centre residencial, Amavir Sant Cugat, ofereix una atenció centrada en la persona. FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem