Primera cirurgia toràcica amb el robot Da Vinci a l'Hospital General

L'ús de la cirurgia robòtica permet un abordatge mínimament invasiu que contribueix a reduir les conseqüències de la intervenció

A l'Hospital Universitari General de Catalunya s'ha fet la primera cirurgia toràcica amb el robot Da Vinci, tecnologia incorporada recentment. La intervenció quirúrgica ha estat realitzada per la Dra. Laura Romero i el Dr. José Antonio Maestre, cirurgians toràcics, el Dr. Raúl Haspert, anestesiòleg, i les infermeres quirúrgiques María Jesús Cotrina, Núria Caballero i Joan Carles Boronat, TCAE.

En què ha consistit la cirurgia robòtica amb Da vinci?

El procediment ha consistit a extirpar una tumoració de mediastí mitjà, localitzada entre l'aorta i l'artèria pulmonar, una zona de difícil accés.

La visió 3D i la mobilitat dels instruments robòtics faciliten la maniobrabilitat i la dissecció de les estructures en espais poc accessibles amb més precisió i sense necessitat de fer un abordatge obert. El pacient ja s'ha donat d'alta.

La cirurgia toràcica abasta els processos patològics quirúrgics que afecten la cavitat toràcica: pulmons, pleura, mediastí, costelles, diafragma, esòfag, tràquea i qualsevol altra estructura que es localitzi dins aquesta cavitat.

Els avantatges de la cirurgia robòtica

L'ús de la cirurgia robòtica permet un abordatge mínimament invasiu que contribueix a reduir les conseqüències de la intervenció, els pacients tenen menys dolor durant el postoperatori, una recuperació més ràpida, menys dies d'hospitalització i poden incorporar-se abans a la seva activitat habitual.

La plataforma Da Vinci d'última generació permet al cirurgià fer les intervencions quirúrgiques a distància, assegut davant d'una consola instal·lada a l'interior del quiròfan, mitjançant la qual controla uns braços robòtics articulats. Aquest sistema assistit per ordinador és capaç de reproduir el moviment de les mans, nines i dits del cirurgià i a més d'atorgar-li més precisió durant la intervenció minimitzen els possibles tremolors i perfeccionen els moviments de l'expert. Aquest sistema quirúrgic també ofereix una visió ampliada i nítida de les estructures anatòmiques de l'àrea on s'està intervenint.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem