Els vincles socials: l'essència del benestar

Mantenir connexions significatives amb amics, familiars i la comunitat ens permet crear un sistema de seguretat vital

Els vincles socials tenen un paper fonamental en la salut emocional i el benestar, de manera que cuidar-los és una qüestió que ens interessa!

Aquestes relacions ofereixen no només suport pràctic en moments difícils, sinó també la seguretat emocional necessària per fer front als
desafiaments quotidians. Tenir cura dels enllaços socials implica cultivar relacions saludables. La comunicació oberta i honesta, l'empatia i la reciprocitat són fonamentals per construir connexions sòlides. Gaudir d’una bona esfera social contribueix, també, a reduir l’estrès i
l’ansietat, això ho aconseguim interactuant amb les altres persones, compartint experiències i sentint-nos part d'una comunitat. Quan es tracta d'una persona amb demència, la part social continua sent absolutament rellevant: la necessitat de pertinença i de ser reconeguts es manté present. Un dels vincles més essencials és el que es té amb la persona que cuida, per tant, cal posar especial importància a la qualitat d'aquest. Formar part d'un grup també és important, igual que intentar continuar cultivant les amistats més significatives que ja es tenien.

Quan es tracta de compartir, sempre té més pes la qualitat que la quantitat! A AFA VO promovem els vincles socials, ens trobaràs a la Casa de Cultura o al 656671227.

 
Comentaris

Destaquem