Sant Cugat i Valldoreix compartiran Can Monmany

Les administracions dels dos territoris decidiran quin ús se li dona a la finca situada al Parc de Collserola

Sant Cugat i Valldoreix decidiran conjuntament què es farà a Can Monmayn. Les dues administracion són coopropietaries i s’hauran de posar d’acord per decidir uns usos dels quals ara per ara se’n sap ben poc. Les 85 hectàrees que conformen la històrica finca de la família Monmany han estat adquirides per les administracions (a través de Promusa). “La societat propietària dels terrenys rebrà a canvi sol edificable a la ciutat per valor d’uns 8 milions d’euros" segons explica el regidor d’urbanisme de Sant Cugat Pere Casajoana. La família Gassó va arribar a aquest acord amb Ajuntament i EMD de Valldoreix l’any 2006. El Ple d'aquest dilluns 16 d'abril aprovarà cessió gratuïta de terrenys i de novació subjectiva del Conveni de Can Monmany.

Més habitatge protegit
A banda d’adquirir la propietat de Can Monmany, l’acord també permetrà traslladar sòl edificable d’aquesta finca cap als voltants de l’estació de Valldoreix on s’hi construiran pisos de protecció oficial. Així doncs, les 85 hectàrees de terreny incloses al Parc Natural de Collserola no seran mai edificades. Actualment ja s’ha adequat part de la zona i alguns pagesos santcugatencs exploten la terra amb productes agrícoles que distribueixen a cooperatives de consum i entre els veïns de Valldoreix.

Ni president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, ni el responsable de l’urbanisme de Sant Cugat s’han mullat a l’hora d’especular sobre els possibles usos futurs de Can Monmany. “No hem rebut cap oferta ni sabem què s’hi farà però intentarem que sigui en benefici de la ciutadania de Valldoreix i Sant Cugat i de la preservació de l’entorn de la finca”, declara Puig.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem