Sant Cugat, oasi de les bodes

La dada contrastra amb les xifres de Catalunya, ja que el 2011, la celebració de matrimonis va baixar per tercer any consecutiu, amb una reducció del 5,4% respecte al 2010

Sant Cugat és el municipi de més de 50.000 habitants amb la taxa de nupcialitat més alta, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La ciutat registra fins a 4,1 matrimonis per cada 1.000 habitants, una dada per sobre de la mitjana catalana, fixada en 3,5 matrimonis per cada 1.000 habitant. La majoria de les bodes dels santcugatencs se celebren entre el Monestir, l'ajuntament nou i la vella seu consistorial, a la plaça de Barcelona. A l'extrem, i amb la taxa més baixa, se situen ciutats com Esplugues de Llobregat i Cerdanyola, amb un 2,6 per cada 1.000 habitants. L'Idescat assenyala també que l'edat mitjana per casar-se puja i se situa en els 33,1 anys per als homes i 31,8 per a les dones.

Les dades facilitades per l'organisme s'emmarquen, en què, durant l'any passat, la celebració de matrimonis va baixar per tercer any consecutiu a Catalunya, amb una reducció del 5,4% respecte al 2010. Els casaments catòlics són els que han experimentat una baixada més acusada amb un 9,3% menys, mentre que les bodes civils han baixat un 4,4% i constitueixen la majoria de celebracions matrimonials, amb vuit de cada deu matrimonis de diferent sexe. A més, els casaments entre persones del mateix sexe pugen un 7,6%.

L'informe recull també que els mesos de l'any amb més casaments són durant el juliol, amb un 15,6% del total, i el mes de setembre, amb un 13,9%, de manera que la major part de les bodes es fan entre maig i octubre. Aquesta estacionalitat és més accentuada en el cas dels casaments catòlics.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem