Sant Cugat s’exhibeix al congrès de ciutats intel·ligents

La participació de la ciutat consisteix en un estand a la Fira i diverses ponències de membres de l'equip de govern

L'estand de l'Ajutament a l'Smart City Expo World Congres FOTO: JR Armadàs L'estand de l'Ajutament a l'Smart City Expo World Congres FOTO: JR Armadàs
Artur Mas va ser un dels visitants de l'estand de Sant Cugat FOTO: Localpres Artur Mas va ser un dels visitants de l'estand de Sant Cugat FOTO: Localpres
Sant Cugat s’ha pres molt seriosament el projecte de ciutat intel·ligent i la darrera mostra d’aquest fet és la seva participació a l’Smart City Expo World Congress. Aquest certamen, celebrat aquesta setmana a Barcelona, és el primer que es realitza a nivell mundial centrat en com seran les ciutats del futur prenent com a referència l’aplicació de les noves tecnologies al dia a dia de la gestió municipal i amb l’estalvi energètic (i econòmic) com a teló de fons.

La participació de la ciutat en el congrés ha consistit en la instal·lació d’un estand a la Fira i la participació de l’equip de govern de la ciutat en diverses ponències on es discutien les solucions que les ciutats poden començar a aplicar per convertir-se en entitats intel·ligents. Uns 50 treballadors de l’ajuntament també hi han assistit per formar-se, segons explica el regidor de Mobilitat i Tecnologia Jordi Puigneró.

L’alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, ha realitzat aquest dimarts una conferència on ha explciat la morfologia de Sant Cugat i com amb el carrer intel·ligent de Cèsar Martinell la ciutat ja aplica algunes de les innovacions que planteja l’exposició. Conesa ha remarcat que el gran repte de cara el futur és “que el ciutadà esdevingui el sensor i els ulls de la ciutat” per avisar dels problemes de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem