El carrer intel·ligent o l'americanització de Sant Cugat

"Ja existeix un carrer intel·ligent" o "el primer carrer intel·ligent de Catalunya" són dues de les frases que els presentadors del reportatge de Els Matins de TV3 van fer servir per explicar les mesures que s'havien pres al carrer de Cèsar Martinell de la nostra ciutat

Com ja haureu sentit si heu seguit les notícies aquests últims dies o passejat per aquest carrer, Sant Cugat torna a ser capdavantera en un projecte, en aquest cas tecnològic, de primer nivell. Es tracta de poder controlar, a base de sensors, el reg automàtic, la recollida d'escombraries segons necessitats, els llocs d'aparcament, etc. L'objectiu d'aquest projecte és acabar reduint despeses en les factures elèctriques i d'aigua.

A llarg termini es vol tenir una gran smart city... Ui perdó, he dit smart city? El subconscient ja em traeix... I és que la terminologia que s'està utilitzant des del consistori no és en català, sinó en anglès. A més, s'han pintat els passos de vianants amb les paraules smart street (molt lleig per cert) per deixar clar en quin país vivim i en quin idioma ens expressem.

Ja sé que queda més cool i professional parlar en termes anglesos. I si a més a més les inicials d'Smart City coincideixen amb les de la nostra ciutat ja és la "bomba", però... No podem reivindicar més el català? Amb la feina que ens ve a sobre amb la majoria absoluta del PP, què menys que parlar el nostre idioma i promocionar-lo! Per cert, el dossier del projecte presentat al febrer, en 28 pàgines apareix un sol cop el terme smart referit a city i s'utilitza quan es parla de les ciutats estrangeres.

Sobre el projecte en sí de l'Smart City ja en parlarem extensament un altre dia però ja han anat sortint articles sobre empreses que desenvolupen Armes Intel·ligents (no coincideix amb les inicials de Sant Cugat aquest cop) i que col·laboren en el projecte, panells informatius que per mostrar l'activitat de la teva entitat han de passar severs controls de l'Ajuntament abans no es puguin projectar, etc.

En fi, ens haurem d'acostumar a una "americanització" de la ciutat per la seva fama (d'aquí poc tindrem un Silicon Valley a la ciutat com em deia l'altre dia algú) de ser més cools que ningú (això d'intel·ligents ja en parlarem).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem