Sant Cugat tindrà un Pla d'Energia per generar menys consum i despesa

L'objectiu és l'estalvi i millorar en sostenibilitat en els edificis municipals

Sant Cugat tindrà un Pla Local d’Energia. Així ho han acordat tots els partits polítics amb representació al consistori en una moció aprovada per unanimitat al Ple aquest dilluns. El text de la proposta explica que el pla es fa per “agrupar tots els esforços, estudis i accions referides a la implantació de nous tipus d’energia renovable”.

Una de les actuacions que es tenen previstes és la d’estudiar la viabilitat ambiental i econòmica de les fonts d’energia per a la substitució de les instal·lacions i equipaments municipals que facin ús de les energies renovables. També es vol fer extensiva la iniciativa en l’àmbit de l’economia promovent la creació de nous plans d’ocupació relacionats amb l’economia verda. Un exemple seria la neteja dels boscos i zones verdes encara afectats per la nevada de fa dos anys o l’aprofitament de residus vegetals.

Per últim, es vol fer èmfasi en la substitució gradual de fons d’energia als edificis de titularitat municipal per tal que consumeixin menys energia i generin menys gasos d’efecte hivernacle. Instal·lar calefaccions amb biomassa és una de les modificacions que es veuen en bons ulls i que ja s’ha començat a tirar endavant en alguns equipaments municipals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem