L'energia renovable a les instal·lacions municipals, al ple municipal

ICV-EUiA, CUP-PC i ERC-MES portaran, conjuntament, aquesta moció al ple d'aquest dilluns, 24 d'octubre

Els grups municipals d'ICV-EUiA, CUP-PC i ERC-MES demanaran al ple municipal d'aquest dilluns, 24 d'octubre, que l'Ajuntament contracti l'electricitat de les intal·lacions municipals amb energia 100% renovable.

Tal com detalla la regidora de la CUP-PC, Núria Gibert, la moció "demana que abans que acabi el 2016 l'Ajuntament es faci soci de la cooperativa Som Energia", una cooperativa sense ànim de lucre que va nèixer el 2010 a Girona i que ofereix la possibilitat de consumir energia 100% renovable a un preu similar al de l'electricitat convencional.

A més, les tres formacions també preveuen que l'Ajuntament prepari una licitació per aquesta contractació abans de mig any. Tal com ha afegit Gibert, a banda d'instal·lar energia renovable "la nostra idea és que en aquesta licitació s'incloguin requisits contra la lluita de la pobresa energètica i que hi hagi una campanya de divulgació i formació".

Per la seva banda, la regidora d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que "de moment es començaria amb l'edifici de l'Ajuntament, però la idea és que això s'estengui a tots els equipaments municipals".

Finalment, Ramon Gutiérrez, regidor d'ICV-EUiA, ha volgut recordar que "aquesta moció es va retirar en el mandat anterior, amb el compromís que s'estudiarien opcions i es desenvoluparia un pla directiu d'energia a la ciutat. Un pla que no s'ha fet però creeim que continua sent un tema urgent".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem