Sant Cugat estalvia 2 milions d'euros en el servei de recollida i neteja viària

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis Urbans, valora positivament els cinc anys de concessió a Valoriza

L'Ajuntament de Sant Cugat ha estalviat 2,3 milions d'euros gràcies a la nova concessió de recollida i neteja viària, signada amb Valoriza ara fa cinc anys. La tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha fet balanç dels primers cinc anys del canvi en el model de gestió en la concessió de neteja viària i la recollida i transport de residus i ha destacat que es tracta d'"una concessió dinàmica que té elements innovadors".

Es tracta del sistema Pla de Control i Millora Contínua, que permet adaptar el servei a les necessitats canviants del municipi així com pagar la concessió tenint en compte l'eficiència i qualitat del servei que ofereixi l'empresa. "No només s’ha aconseguit un estalvi, sinó que el sistema de pagament a l’empresa concessionada, que cobra una quantitat o una altra en funció de l’eficiència en el servei, marca una nova etapa en les relacions entre les administracions i la concessió de serveis a tercers", destaca l'Ajuntament en un comunicat.

Cristina Paraira ha detallat que l'estalvi sorgeix, en primer lloc, de la concessió. I és que quan es va fer la nova concessió del servei fa cinc anys es va aconseguir estalviar un milió d'euros, agrupant els diferents serveis relacionats amb la neteja i la recollida. La resta d'estalvi és fruït de la implantació de tecnologia: "L'objectiu és optimitzar els recursos i el temps a l'hora de fer rutes, programes...". "Poder implantar tecnologia i gestionar les dades ens ha servit per poder conèixer els hàbits dels ciutadans", ha destacat Paraira.

Durant aquests cinc anys de concessió, però, hi ha hagut múltiples protestes laborals dels treballadors, amb vagues incloses, per la pèrdua de determinats drets. Paraira ha assegurat que "l'estalvi és de la gestió" i no en el personal. Segons la responsable política, tant l'Ajuntament, com l'empresa i els treballadors han hagut d'aprendre a treballar amb el nou sistema: "Després de cinc anys, tots hem arribat a una entesa".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem