120 persones mortes a les residències de Sant Cugat

Fins el dia d'avui hi ha 120 persones mortes per COVID-19 a les residències de gent gran a Sant Cugat

120 persones són les que han perdut la vida per COVID-19 a les residències de gent gran a Sant Cugat. Aquesta xifra correspon a les persones mortes en residències i que en el seu certificat de defunció consta com a causa de la mort el coronavirus. En total hi ha 13 residències al municipi, una de pública i la resta privades, amb 910 usuaris. Tot i les dades, des de fa una setmana la xifra no varia i es considera la situació "controlada", tal com ha explicat al TOT l'alcaldessa, Mireia Ingla. En aquest sentit també s'ha expressat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, que ha dit en roda de premsa aquest dimarts que la situació a les residències s'havia "estabilitzat. 

Mireia Ingla ha explicat com ha estat aquesta situació. "Va ser el repte més important que ens hem trobat com a govern. Ningú ens va avisar que hauríem de fer front a una situació de desatenció. Fa més d'una setmana, també ho diu el personal, que la situació ha estat controlada. El personal de les residències, els residents i les famílies han patit molt". 

 

Ingla també ha subratllat que el sistema de residències s'ha de repensar després de la situació que s'ha viscut en aquests centres durant la pandèmia de la COVID-19. "És una baula molt feble. Totes les persones han de tenir un final de vida amb dignitat i acompanyades. Ens ho hem de plantejar com a país. Defensem la necessitat de reforçar l'àmbit dels afers socials. Els col·lectius de treballadors de les residències són un col·lectiu precaritzat. Tothom se'n ha adonat que és un sector molt vulnerable i que això ha de canviar". Ingla també ha apostat per un major control públic del servei de residències. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem