contingut promocionat
Logo Vitaldent CAT

 

2021: l’any de la vacuna i de la ‘nova normalitat’

La vacunació massiva, que a Sant Cugat ha arribat al 75,5% de la població, feia pensar en la recuperació de la nova normalitat

El coronavirus ha tornat a ser el protagonista del 2021, com ja ho va ser l’any anterior. Les xifres de contagis, hospitalitzacions i morts per la Covid-19 han marcat les notícies a nivell internacional i Sant Cugat no ha estat una excepció. El 2021 ha estat l’any de la vacuna, que es va començar a administrar entre els santcugatencs els darrers dies de 2020. Un any després, 71.878 santcugatencs han rebut la pauta completa, el que suposa el 75,5% de la població i el 87,2% dels majors de 12 anys. A més, 18.164 santcugatencs han rebut tres dosis. 

300x250 PV S Cougat

 

Aquesta era l’estratègia per tornar a la normalitat, que en alguns moments ha estat gairebé prepandèmica. Però l’any ha acabat amb un altre cop, imprevist per molts: la sisena onada i la nova variant òmicron. Sant Cugat ha trencat tots els rècords de contagis durant el desembre de 2021 i les restriccions, com el toc de queda, el tancament de l’oci nocturn o l’obligació de portar mascaretes a l’exterior, s’han recuperat.

Més info: Llum verda judicial al toc de queda i la limitació de trobades amb 10 persones

Captura de Pantalla 2021 12 28 a les 11.03.50

Menys morts

Tot i això, la vacunació sí que ha servit per reduir dràsticament les morts: el 2020 van morir 220 santcugatencs pel coronavirus, mentre que durant el 2021 n’han estat 30. Però l’any acaba com va començar, amb els indicadors disparats i les crides a la responsabilitat. Una situació que també ha acabat afectant les escoles de Sant Cugat, algunes de les quals han hagut de tancar línies senceres. De fet, el primer trimestre ha acabat amb més de 1.800 alumnes confinats.

La recuperació

Mentre que la vida social no ha recuperat la normalitat de 2019, la situació econòmica pel que fa a les grans xifres ha experimentat una gran millora a Sant Cugat durant el 2021. El novembre es va marcar la millor dada d’aturats des del 2008, amb 2.370 santcugatencs sense feina. Des de l’agost de 2020, quan es va tocar sostre, la disminució de la desocupació ha estat del 34%.

Més info: L'atur a Sant Cugat continua en descens: millor dada des del 2008

Sant Cugat, males dades

Cribratge massiu contra la Covid-19 a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Cribratge massiu contra la Covid-19 a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Tot i que la pandèmia s’ha viscut amb intensitat arreu del país, Sant Cugat s’ha situat al punt de mira en dues ocasions amb les pitjors dades de Catalunya. El primer moment va ser entre finals de juny i principis de juliol, coincidint amb el final del curs escolar i la Festa Major, quan la ciutat era la que tenia el risc de rebrot més elevat. L'alcaldessa ho va atribuir als viatges de final de curs. Es va arribar a fer un cribratge massiu al pavelló municipal de la rambla del Celler adreçat als joves.

Al desembre, Sant Cugat ha repetit amb la incidència més elevada del país i ha marcat el rècord de contagis de tota la pandèmia.

Més info: La Covid trenca tots els rècords a Sant Cugat: 1.100 positius en una setmana

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem