Manifestació multitudinària pel 8-M a Sant Cugat

Les feministes han alçat la veu per una vida lliure de qulasevol tipus de violència

Un dia no podrem més, i juntes ho podrem tot; aquest ha estat el lema que ha encapçalat la manifestació del 8M, on han participat unes 400 persones, tal com ha informat l'Ajuntament. L'acte reivindicatiu ha començat a la plaça de Lluís Millet amb una actuació en solitari de dansa i la lectura d'un manifest per part del Comitè del 8M a Sant Cugat: "Perquè tot i que a vegades sembli que ja no podem més, podem seguir organitzades, podem sortir als carrers, podem seguir alçant la veu per reivindicar els nostres drets".

Patriarcat, capitalisme, avortament, desnonaments... el 8 de març, i cada dia, les feministes alcen la veu per aconseguir una vida lliure de qualsevol tipus de violència. També han fet referència al les encausades pel tall dels ferrocarrils a Sant Cugat durant el 8 de març de 2018.

Més info: Les encausades pel tall dels FGC a Sant Cugat: "L'absolució és l'única sentència justa"

Parades a les escales dels ferrocarrils del municipi, a l'hora que llegien, un fum de color rosat les envoltava, i un semicercle de gent escoltava atenta, entre aplaudiments i batucades. En acabar, han posat rumb a la plaça d'Octavià, passant per l'eix comercial de Sant Cugat.

Manifestació 8M a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet.

Entre crits reivindicatius i mentre avançaven, la gent s'ha anat unint a la marxa. Les "feministes anticapitalistes" també han anat fent parades en la seva ruta, on comerços relacionats amb la bellesa estètica, immobiliàries, bancs o supermercats de renom han estat empaperats amb cartells i algunes pintades.

La manifestació ha estat mixta, tot i que la capçalera ha estat reservada a dones i identitats dissidents. La plaça d'Octavià ha estat el destí final, on han parat en un cercle i s'ha pogut gaudir de nou d'una actuació reivindicativa de dansa, on una ballarina ha ballat alhora que bandejava una bandera lila. La manifestació s'ha acabat amb un grup de dones sobre la muralla del Monestir, on han despenjat una pancarta i han encès torxes.

manifestacio 8m a sant cugat 33

Manifestació del 8M a Sant Cugat, 2023. Foto: Bernat Millet

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem