Els 81 municipis on ja poden anar els santcugatencs

Barcelona o El Papiol encara estan restringits als santcugatencs, però sí que es pot anar a pobles com Alella, El Masnou o Sant Andreu de Llavaneres

Sant Cugat ha entrat en la fase 1 del desconfinament aquest dilluns, 25 de maig. Això vol dir que les mesures de restricció s'han alleugerit i, entre altres, han obert terrasses de bars i estan permeses les trobades de fins a deu persones. Les restriccions de mobilitat també s'han aixequat i ara es pot canviar de municipi per fer determinades activitats, com esport, passejar o anar a veure amics i familiars.

Més info: Sant Cugat ja està en fase 1: les preguntes i respostes del que es podrà fer i el que no

 

Però aquesta mobilitat no és infinta i està limitada per la regió sanitària. Així, els santcugatencs i santcugatenques només es poden moure per municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Això deixa situacions estranyes, com que es pot anar a Cardedeu o Mataró, però no a Barcelona o El Papiol. Des de la Generalitat asseguren que estan estudiant si aquesta realitat es pot modificar.

Més info: Salut es planteja permetre la mobilitat entre Barcelona i les regions metropolitanes

 

Però de moment, els santcugatencs només poden moure's per la Regio Metropolitana Nord, que inclou principalment la zona del Barcelonès Nord, el Vallès Occidental i Oriental i part del Maresme (municipis com Sant Pol de Mar o Malgrat formen part d'una altra regió). Així, aquests són els 81 municipis als quals poden anar els santcugatencs:

 
Comentaris

Destaquem