A punt per a la naturalització del torrent de Can Cabassa

El nou projecte ha de solucionar els problemes d’erosió i de drenatge integrant-se en l'entorn

El projecte d’integració urbana i naturalització del torrent de Can Cabassa comença a veure la llum. El nou projecte ha de solucionar els problemes d’erosió i de drenatge del torrent al seu pas per Mira-sol, i aplica criteris de drenatge sostenible per a la millora del comportament hidrològic del torrent i per aconseguir una integració urbana amb nous espais per al ciutadà. D’altra banda, s’aplicaran tècniques de bioenginyeria per a l’estabilització de talussos erosionats i millora de l’espai fluvial.

 

Com destacava Carmela Fortuny, presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, “és un projecte de naturalització que ha de suposar una millora de la situació, pel que fa a aprofitament d’aigües, però també “integració urbana, generant nous espais de passeig, amb una millora visual també important pel que fa a l’entorn”.

 

Un projecte que no afecta el torrent del Xoriguer. Com va explicar durant el Consell de Barri, Marina Casals, subdirectora de participació ciutadana, “es va contemplar actuar en la mateixa línia de millora del funcionament hídric i de drenatge al torrent del Xoriguer, però després d’una sèrie de consultes a l’ACA i de diferents grups de treball, aquest torrent queda fora d’aquest projecte d’integració, i segueix la via del cobriment”.

 

El nou projecte s’ha de portar a aprovació inicial a la Junta de Govern Local, i s’enviarà a l’ACA per obtenir informe favorable i així poder portar a terme la intervenció. Un cop aprovat, s’obrirà el període d’al·legacions, que s’estendrà durant un mes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem