Acord unànime pel conveni que ha de permetre la construcció de La Mirada

El Ple Municipal aprova el conveni que regula el finançament i el calendari de la construcció de La Mirada

La construcció de l'edifici definitiu de La Mirada ha fet un pas més. I, aquesta vegada, amb l'acord de tots els partits polítics de l'Ajuntament de Sant Cugat. El Ple Municipal ha aprovat aquest 20 de setembre el conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat que estableix el finançament i el calendari per l'execució del projecte. Un document que ha comptat amb el suport del govern (ERC, PSC i CUP) i de l'oposició (Junts per Sant Cugat i Ciutadans).

"La Mirada va avançant i esperem poder complir els terminis, perquè s'ho mereix tota la comunitat educativa i els nens i les nenes de La Mirada", ha destacat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

El conveni inclou alguns canvis que s'han produït en el projecte, com l'increment del pressupost (que passa de 6,5  a 9 milions d'euros) o el retard en la posada en marxa de l'escola (del curs 2019-2020 al 2023-2024). El motiu, segons la regidora d'Educació, Pilar Gorina; és el canvi d'ubicació que van haver d'entomar arran de la negativa de Protecció Civil a permetre la construcció de l'escola on s'havia plantejat anteriorment.  Dels 9 milions pressupostos, la Generalitat n'aporta 5,2 i, la resta, l'Ajuntament.

"Va ser un encert que vostès iniciessin el projecte [dirigint-se a Junts per Sant Cugat], però van cometre errors en la seva gestió que han hagut de ser corregits. S'ha hagut de trobar un nou emplaçament i refer el projecte constructiu, que ha suposat un retard i un cost afegit", ha assegurat Pilar Gorina.

Ciutadans se suma a la crítica

Des de Ciutadans també han carregat contra l'anterior govern de Sant Cugat. "És de rebut que algú entomi el mea culpa i hauria de ser l'anterior govern de Junts. La pífia de com es va gestionar el tema el mandat passat ha suposat un perjudici milionari per l'Ajuntament i el retard de la posada en marxa de l'equipament", ha lamentat Sergio Blázquez.

La resposta de Junts

Joan Puigdomènech, regidor de Junts, ha negat que fos una "pífia" i no ha volgut entrar en el canvi d'ubicació del projecte. "En el seu moment, la proposta de la nova escola va ser una aposta decidida i de risc per aquest Ajuntament; tenint la Generalitat en unes condicions econòmiques difícils. Aquest Ajuntament va fer l'aposta d'avançar els diners", ha volgut emfatitzar.

L'escola, una prioritat

L'Escola La Mirada FOTO: Bernat Millet

L'Escola La Mirada FOTO: Bernat Millet

Així, la construcció de La Mirada, que funciona en mòduls prefabricats des de 2016, ha fet un pas més. La idea és que les obres comencin durant el primer semestre del 2022 i entri en funcionament pel curs 2023-2024. "És un bon projecte per la ciutat, pel barri de Volpelleres i per les famílies de l'Escola La Mirada. I equilibrat amb les necessitats educatives i ambientals, i que té cura del parc urbà de Volpelleres", ha assenyalat Gorina.

Cal recordar que la ubicació de l'escola al Bosc de Volpelleres ha generat certa polèmica a Sant Cugat, amb la voluntat d'entitats ecologistes com SOS Volpelleres i Adenc de portar-ho als tribunals per frenar la seva construcció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem