L'AFA de La Mirada defensa la ubicació de l'escola al bosc de Volpelleres

L'Associació de Famílies de La Mirada recorda "l’angoixa i preocupació que suposa haver d’educar els infants en la precarietat i provisionalitat dels mòduls"

L'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada defensa la ubicació de l'escola al bosc de Volpelleres i carrega contra la campanya engegada per SOSBoscVolpelleres, que considera "demagògica" i "desproporcionada". A més, defensa que l'Ajuntament ha estudiat com generar el mínim impacte ambiental i recorda "l’angoixa i preocupació que suposa haver d’educar els infants en la precarietat i provisionalitat dels mòduls".

Més info: Recullen signatures contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

L'AFA apunta que dins de la zona ja existia una parcel·la reservada per a equipaments i que ocupa un 7% del total del parc. "S'empra la paraula 'bosc' de forma demagògica, ja que aquest espai no és un bosc natural, sinó un parc equipat en sol urbà", afegeix.

"Educar els infants de Sant Cugat en un entorn natural"

A més, acusa SOSBoscVolpelleres d'amagar informació, com la replantació o trasplantament dels més de 520 arbres que es veurien afectats per la construcció de l'escola. Des de l'AFA asseguren que les famílies de l'escola "vetllen i procuren pel parc" i creuen "que educar als infants de Sant Cugat en un entorn natural farà que creixin amb uns valors que els permeti prendre les decisions del futur des d’una empatia mediambiental".

"Per això, han fet seguiment dels estudis realitzats per l’Ajuntament en relació a com utilitzar la parcel·la destinada per a la construcció de l'escola, generant el mínim impacte mediambiental", emfatitza l'associació, que considera que l'escola permetrà garantir una "continuïtat a un espai verd i natural al barri.

Retards en la construcció

L'edifici definitiu de La Mirada hauria d'haver entrat en funcionament el curs 2019-2020, però els retards s'han anat acumulant i encara no han començat ni les obres. És per això que des de l'Associació de Famílies apunten que "qualsevol retard dificultaria encara més poder arribar a tenir les instal·lacions típiques d’una escola, repercutint seriosament en la qualitat de l’educació dels infants".

Més info: Les obres de La Mirada s'endarrereixen un any

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem